Diari Més

Covid-19

Dos grups de les Teresianes de Tarragona eleven a setze els confinats a la província

L’Escola Santa Teresa de Jesús confirma dos positius entre cinquè de primària i un altre de l’aula de Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva

Imatge del Col·legi de Teresianes on s'han donat dos casos de Covid-19 en alumnes.

Confinades dues classes de les Teresianes de Tarragona per dos positius per Covid-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunicació ahir per part de la direcció del Col·legi Santa Teresa de Jesús de Tarragona –conegut com les Teresianes– a les famílies que dos alumnes de dues aules diferents són positius en covid-19 eleva a setze el nombre de grups escolars que començaran aquesta setmana en quarentena, sempre i quan el grup que es va posar en quarantena, el d’un grau mitjà de l’IES Jaume I, pugui tornar avui a les aules.

Dos alumnes de dues classes diferents del Col·legi Santa Teresa de Jesús de Tarragona han donat positiu en covid-19. En un correu electrònic enviat el migdia d’ahir, el centre confirma que «es tracta d’un alumne de cinquè de primària i un altre de l’aula de Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva (SIEI)». La direcció recorda que «el confinament parcial o total del centre era un escenari real» donada la situació sanitària. Després de donar-se a conèixer els dos positius, la direcció informa que «els alumnes d’aquestes classes hauran de romandre en aïllament i quarantena a casa durant 14 dies».

Amb aquests dos grups escolars de les Teresianes, els deu que el departament d’Educació va confirmar divendres passat i els registrats des que el passat 14 de setembre comencés el curs escolar, ja són quinze els grups que es troben en quarentena a la demarcació de Tarragona. Abans d’aquesta data, el 7 de setembre, es va posar en quarantena un grup del cicle mitjà de Vela de l’IES Jaume I que, ahir, en principi, completava els catorze dies de confinament estipulats i que avui hauria de tornar a les aules. L’endemà de l’inici del curs escolar, el passat dimarts 15 de setembre, el departament d’Educació confirmava el confinament d’un grup de segon cicle d’infantil i primària de l’Escola Pau Delclós de Tarragona i, al dia següent, un altre a l’escola Santa Maria del Mar de Salou. L’endemà, el dijous, s’afegia al llistat de centres en quarantena de la demarcació de Tarragona, un grup de l’escola Pare Manyanet i el divendres, deu grups de vuit escoles més elevaven el balanç fins als setze a tota la província. El departament d’Educació confirmava positius a un grup de l’Institut de Cambrils, a dos grups de l’escola Sant Bernat Calvó i un altre a La Salle de Reus, a l’escola Vora Mar de Salou, a l’Escola Torreforta de Tarragona, al col·legi Claret de Valls i a dos grups de la llar d’infants Les Vimeteres de Vila-seca. Al balanç provincial s’hi afegia divendres també l’Escola Remolins de Tortosa. Tots els alumnes d’aquests grups es troben en quarentena a partir de la data de la detecció del positiu i són sotmesos a proves PCR.

72 positius més

La província de Tarragona vivia aquest cap de setmana un considerable descens en el nombre de contagis diaris que ahir se situava en 72 mentre que dissabte superava la barrera dels 100. Al Camp de Tarragona es van registrar 5.483 casos confirmats per PCR, amb un creixement de 62 positius respecte a l’anterior balanç. Si es tenen en compte totes les proves, el nombre acumulat de casos des de l’inici de la pandèmia és de 6.017. En aquesta regió han mort 417 persones. El risc de rebrot pujava ahir als tretze punts i està ara en 156,60, per sota del de la setmana del 3 al 9 de setembre (163,33). L’Rt va pujar en 24 hores i està en 1,00, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa en 78,88 per cada 100.000 habitants. Segons les últimes dades, hi ha 67 pacients ingressats (quatre més que la jornada anterior), 10 dels quals a l’UCI (+1). A Reus, on Salut va iniciar un cribratge i on es va detectar un brot a l’hospital, el risc de rebrot puja 12 punts en 24 hores i està en 216,93, però clarament per sota dels registres de la setmana del 27 d’agost (338,2). L’Rt també puja i està ara en 1,07 (la setmana anterior va ser de 0,85), mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 103,35 per cada 100.000 habitants. En l’última setmana (del 10 al 16 de setembre) s’han confirmat 114 casos. En aquesta ciutat, des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 1.314 casos per PCR (13 reportats en les darreres hores) i 1.397 amb totes les proves. La capital del Baix Camp ha registrat 64 defuncions des de l’inici de pandèmia (igual), i té 22 persones ingressades, dues d’elles a l’UCI.

Terres de l'Ebre

La regió de les Terres de l’Ebre acumula, des de l’inici de la pandèmia, 1.085 casos confirmats per PCR (10 més que en el balanç anterior) i 1.271 si es tenen en compte la resta de proves. En aquesta regió han mort 65 persones (igual que en l’últim balanç). El risc de rebrot segueix per sota dels 100, baixant un punt en 24 hores (62,82).

Per altra banda, la taxa de confirmats per PCR en els darrers set dies és de 29,91 per 100.000 habitants, mentre que l’Rt baixa i està en 1,11. Segons l’últim balanç, hi ha 3 pacients ingressats (+1), un a l’UCI (igual).

tracking