Diari Més

Agnès Busquets agafa el relleu d'Eduard Boada com a pregonera

La seva popularitat va créixer gràcies a la seva participació en el programa de TV3 ‘Polònia’

La música va arribar a urbanitzacions de Llevant amb un trenet amb grallers de tres formacions.

Agnès Busquets agafa el relleu d'Eduard Boada com a pregoneraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu tarragonina Agnès Busquets, molt popular gràcies a la seva participació al programa d’humor de TV3 Polònia, agafa el relleu d’Eduard Boada i aquesta tarda, a les 19 hores, serà la protagonista de les festes com a Pregonera de Santa Tecla. L’acte se celebrarà al Palau Municipal i a la plaça de la Font amb accés restringit a causa de la pandèmia de la covid-19. Busquets va néixer a Tarragona el 1976, va estudiar art dramàtic a l’Institut del Teatre a Terrassa i va iniciar la seva carrera professional formant part del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas. Busquets té una llarga trajectòria al món de la televisió. Va presentar El Club Súper3 i va col·laborar en programes com Malalts de Tele, La Cosa Nostra o Set de notícies. La seva popularitat va arribar gràcies a la interpretació de diferents personatges d’actualitat als programes Polònia i Crackòvia.

Al balcó de l’Ajuntament, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, farà una glossa d’Agnès Busquets, qui minuts més tard oferirà el pregó de les festes. L’acte finalitzarà amb la Tronada que oferirà Pirotècnia Igual, de Canyelles (Garraf). A les 19.45 hores, també a la plaça de la Font, hi haurà la primera interpretació d’Amparito Roca a càrrec de la formació Tradiband.

En la jornada d’ahir diumenge la protagonista principal va ser la música. La jornada va començar al matí amb una versió especial de l’Entradeta de Músics que no es va fer al Portal del Roser, com marca la tradició, sinó a l’Auditori del Camp de Mart, per evitar aglomeracions i garantir la seguretat a que obliga la pandèmia. En aquesta activitat van participar l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler i la Xarangueta Els Guirigalls. Per altra banda, els grallers de les formacions Els Bordons, L’Espiridió i Tocaferro van pujar al trenet per recórrer les urbanitzacions de Llevant. Els intèrprets van portar la seva música a Cala Romana, Boscos, Monnars i la Móra. A més, a l’espai La Palmera van actuar Juhniversia, Maurici Gené i Adrià Salvador. La jornada en l’àmbit musical va finalitzar amb el concert que la Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona va oferir al Camp de Mart.

Per altra banda, ahir diumenge els tarragonins també van poder fruir amb visites guiades a espais històrics, una programació de titelles a La Terrasseta Familiar i teatre a la Sala Trono Armanyà.

tracking