Diari Més

Municipal

El govern tarragoní, a favor de la Móra com a EMD si ho vota una majoria veïnal

Des del consistori afirmen però que treballen perquè el barri se senti a gust formant part de la ciutat

El mal estat del canal és un dels principals problemes al barri.

El govern, a favor de la Móra com a EMD si ho vota una majoria veïnalGerard Cañellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona no s’oposarà a què el barri de la Móra-Tamarit esdevingui una entitat municipal descentralitzada (EMD) sí així ho decideix la majoria dels seus veïns. Així ho va assegurar a Diari Més el portaveu del govern municipal, Xavi Puig, que va assenyalar que «nosaltres no ens oposarem a què ningú pugui tramitar les seves aspiracions i respectem les opinions de tots els veïns de la ciutat». No obstant això, Puig va defensar també que «treballem perquè se sentin a gust i sentin que aquest és el seu ajuntament».

Els veïns de la Móra estan ultimant aquestes setmanes tota la documentació necessària per justificar que pot ser una EMD viable. De fet, esperen poder entregar el projecte al consistori abans que acabi l’any, el qual haurà de fer un informe sobre la documentació aportada i serà la Generalitat de Catalunya qui, finalment, decideixi si s’hi converteix o no.

Puig assegurava que «hem ajudat quan se’ns ha demanat suport per tramitar aquestes aspiracions, però al final haurà de ser una majoria dels veïns els que emprenguin aquest camí i, si aquest és el cas, no podrem fer altra cosa que respectar-ho». No obstant això, el portaveu municipal va defensar que «l’Ajuntament de Tarragona sap quins problemes té la Móra i interlocuta amb el barri i mira de plantejar solucions a mitjà i llarg termini, de fet s’està treballant en una planificació de millores pel barri». A més, Puig reconeixia que la Móra tindrà un «paper molt destacat en el districte de Llevant» quan es creïn els consells i, «per tant, pensem que potser no caldria que prenguessin la línia de l’entitat municipal descentralitzada, però en tot cas la reflexió haurà de ser seva».

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns de la Móra-Tamarit va dir fa uns dies que s’ha escoltat molt poc les reivindicacions dels veïns del barri de Llevant i pensen que esdevenint una EMD podran optar a recursos de diferents administracions supramunicipals per fer el que encara no s’ha fet, com ara la construcció del centre cívic i l’arranjament del canal on acaben totes les aigües residuals, entre altres.

Puig destacava finalment que «una de les condicions primordials és la viabilitat econòmica, tant de Tarragona sense la Móra com de la Móra sense Tarragona, però aquesta feina és dels tècnics». En tot cas, defensava que «el nostre escenari ara és treballar per la Móra-Tamarit i sentir que tenen a dir, però de cap manera impedirem que esdevingui una entitat municipal descentralitzada si així ho volen els seus veïns. No són maneres, parlarem com adults».

tracking