Diari Més

Urbanisme

Una branca de grans dimensions cau sobre un gronxador al carrer Pompeu Fabra de Tarragona

La comunitat de veïns han denunciat diverses vegades a l’Ajuntament que els arbres estan malalts

La branca, de grans proporcions, sobre el gronxador de la plaça.

Una branca de grans dimensions cau sobre un gronxador al carrer Pompeu Fabra de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No hi va haver cap persona ferida perquè va passar a la nit». Així es va expressar ahir dimecres un membre de la comunitat de veïns de la finca que hi ha entre els carrers Pompeu Fabra i General Contreras, després que la nit del dilluns una branca de grans proporcions, d’un arbre localitzat a la plaça que hi ha davant el Recinte Firal i de Congressos, es trenqués i caigués sobre el gronxador que hi ha a la zona de jocs infantils. El veí va explicar a aquest mitjà que «fa anys que diem que els arbres estan malalts».

El succés va tenir lloc «un dia que no feia vent», va relatar el veí, qui va informar del fet en representació de la seva comunitat. «La branca tenia uns vint-i-cinc centímetres de diàmetre i, per sort, en el moment que va caure no hi havia ningú al gronxador». En cas contrari, «podríem estar parlant d’un accident greu», va dir.

El veí va mostrar-se convençut que un fet com el del passat dilluns «pot tornar a repetir-se en qualsevol moment perquè el problema és que els arbres estan malalts i tenen molt pes a la part superior». Alguns exemplars arriben a una altura considerable. «N’hi ha que són més alts que els edificis, de quatre i cinc plantes», va apuntar.

El veí va informar que «fa més de vint-i-cinc anys que visc aquí i els arbres ja hi eren». A més, va alertar del fet que «fa quatre anys que diem que els arbres estan malalts i, de fet, durant el temporal del passat gener van caure a terra arbres petits i algunes branques». Dimarts, «la Brigada va venir i en uns minuts va triturar el que va caure i va marxar», va comentar.

Per altra banda, el veí va explicar que des d’inicis de setembre «la tanca que hi ha al parc no es tanca amb clau». «Segons ens han dit, l’empresa encarregada ja no ho fa i ve gent de l’Ajuntament, que deixa la porta ajustada», va comentar, amb la qual cosa «pot accedir-hi tothom». La tanca es va posar perquè a la nit accedien persones que, amb les seves activitats, perjudicaven el descans dels residents a la zona. «Esperem que es posi solució com més aviat millor», va apuntar el veí.

tracking