Diari Més

Comerç

Tanca la botiga Massimo Dutti de la Rambla i Punto Roma ho farà a l'octubre

El fet que dos establiments amb anys de presència al centre de la ciutat abaixin la persiana és una mostra més de la situació que travessa el sector

Un operari que va participar en el trasllat de material de Massimo Dutti a una furgoneta.

Tanca la botiga Massimo Dutti de la Rambla i Punto Roma ho farà a l'octubreCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La botiga que la firma Massimo Dutti té a la Rambla Nova va tancar les portes als clients el passat dimarts. Ahir dimecres, uns operaris van procedir a traslladar material de l’interior de l’establiment a una furgoneta per fer la mudança i deixar el local buit abans d’abaixar la persiana de manera definitiva un cop s’hagin retirat els elements estructurals. Aquest no és l’únic comerç vinculat a marques destacades de l’àmbit del comerç que abandonarà la seva activitat a la zona abans que finalitzi l’any 2020.

El tancament de la botiga pertanyent al grup Inditex s’afegeix a una llarga llista d’establiments comercials que en els darrers temps han cessat en la seva activitat al principal passeig de la ciutat. Un cartell col·locat a l’aparador informa que els locals més pròxims de Massimo Dutti es troben a Parc Central i a La Fira de Reus. Moltes persones que ahir al matí passaven per davant del local s’aturaven per llegir el contingut del cartell que anuncia el tancament. En alguns casos, els comentaris eren de sorpresa.

Unió, més desert

A pocs metres de distància de Massimo Dutti, a Unió, un carrer molt afectat pel tancament de botigues, un establiment que porta molts anys obert també abaixarà la persiana. Es tracta de Punto Roma, localitzat en la cantonada amb Governador González. En aquesta botiga treballen actualment quatre persones, segons va explicar una persona vinculada a la botiga.

En els vidres de la façana de l’establiment Punto Roma uns cartells anuncien que la botiga està de liquidació per tancament. Segons va saber aquesta redacció, la data prevista per l’adéu definitiu de Punto Roma al carrer Unió és el pròxim 31 d’octubre, per la qual cosa la botiga tancarà en menys d’un mes i mig.

En els darrers temps establiments amb una llarga trajectòria a la Rambla Nova i fins i tot històrics com Casa Cuadras han desaparegut d’aquest espai del centre de la ciutat pel poc rendiment comercial, la manca d’hereus, els elevats preus dels lloguers i la crisi econòmica dels darrers anys i que s’ha vist incrementada a causa de la pandèmia de la covid-19 quan encara no s’havia recuperat del tot la de l’any 2008.

Segons dades recents aportades per l’Ajuntament, el passat mes de juliol a la ciutat de Tarragona hi havia 1.502 espais destinats a establiments amb la persiana abaixada, dels quals 969 al nucli urbà. D’aquest, el nombre més elevat es concentraven al centre i barris com la Part Alta i la Part Baixa. L’estadística indicava que, al juliol, més de 600 locals estan localitzats a la zona dels eixamples, el centre i la Part Alta, mentre que més de 350 estan repartits entre el Serrallo i el Barri del Port.

El tancament de la botiga de Massimo Dutti se suma a un llarg llistat d’establiments que han tancat darrerament a la Rambla Nova. En aquest passeig considerat el cor de la ciutat n’hi ha una vintena, només en el tram comprés entre la Font del Centenari i el Balcó del Mediterrani. A més d’establiments comercials, en aquest espai del centre de Tarragona també resta tancat l’edifici del Banc d’Espanya. L’immoble va quedar sense servei bancari el 2003, i el 2010 va ser adquirit per l’Ajuntament de Tarragona.

tracking