Diari Més

Neteja

Manca de deixalleries mòbils en alguns punts de la ciutat pel mal ús d'incívics

Els contenidors es reparen constantment pels desperfectes causats pels voluminosos i aviat es substituiran dos dels actuals per uns de tancats

Aspecte de com queden molts contenidors on els incívics tiren tota mena de deixalles que acaben malmetent-los i cal reparar.

Manca de deixalleries mòbils en alguns punts de la ciutat pel mal ús d'incívicsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el mes d’agost i la primera quinzena de setembre alguns veïns de Tarragona han mostrat el seu malestar perquè a l’hora de baixar al carrer per llençar la brossa a les deixalleries mòbils corresponents no se l’han trobat. La resposta de l’Ajuntament de Tarragona a aquesta manca de contenidors en diferents punts de la ciutat en el dia i l’hora que tocava és que el mal ús que molts ciutadans incívics fan d’aquestes deixalleries ha causat diversos desperfectes i no s’han col·locat perquè han estat reparant-se.

«Algunes deixalleries mòbils s’han convertit en abocadors incontrolats i la gent hi aboca residus com ara uralita, bombones de butà, mercuri i palets. Fins i tot un dia, a la Floresta, ens vam trobar restes d’un pis que havien buidat», lamenten des del consistori, que afegeixen que «el recurs que té el ciutadà per aquesta mena de voluminosos són el telèfon verd o la deixalleria fixa». De fet, a la pàgina web de l’Ajuntament s’indica que, a les mòbils, s’hi poden dur residus com ara petits electrodomèstics, telèfons mòbils, equips d’informàtica i telecomunicacions, tòners i cartutxos esgotats, aparells electrònics de consum, làmpades i fluorescents, mobles petits, tèxtil, CD, eines elèctriques, joguines, pintures, dissolvents, piles, bateries de plom, olis vegetals i minerals, radiografies, etc.

Per altra banda, tal com va avançar Diari Més, l’àrea de Neteja del consistori ha decidit substituir dues d’aquestes deixalleries mòbils actuals per dues noves i tancades, de manera que no es pugui accedir a l’interior i s’hagin de llençar els residus des d’unes obertures que hi haurà fora dels contenidors. En total són cinc els contenidors i, per tant, n’hi haurà dos d’oberts i un cinquè també com els actuals però que disposa d’un educador que controla que la gent llenci els residus correctament.

Un veí de l’avinguda Francesc Macià lamentava que durant tot el mes d’agost i la primera setmana de setembre no es va col·locar cap dimarts la deixalleria mòbil. «Cada dia sortíem pensant que hi hauria el contenidor i ens trobàvem que tampoc, i això provocava haver de tornar a casa amb l’oli, les bombetes o el que portéssim i, a més, ens feia arribar tard a la feina, entre altres molèsties», comentava aquest veí. I de la mateixa manera, altres veïns del carrer Pere Martell, de Sant Antoni Maria Claret i avinguda Catalunya també es van queixar d’aquesta manca de contenidors.

Concretament, en 11 dels 16 primers dies de setembre hi ha hagut almenys un punt de la ciutat on no s’ha col·locat la deixalleria mòbil. A l’avinguda Francesc Macià, no van tenir deixalleria mòbil el dimarts dia 1 de setembre, de la mateixa manera que al carrer Antoni Maria Claret, on tampoc es van col·locar els dimarts 8 i 15. A l’avinguda Països Catalans amb carrer Ramon Comas i Maduell, a Sant Pere i Sant Pau, han estat sense els contenidors mòbils el dimecres 2 i 9 de setembre. Les deixalleries tampoc es van col·locar al carrer Catorze amb el camí de la Partió de Bonavista ni a la zona esportiva de la Canonja els dijous 3 i 10 de setembre, com tampoc es va posar a la plaça dels Carros el divendres 4. Ni el dilluns dia 7 ni el dia 14 es van col·locar els contenidors al carrer Riu Montsant amb Riu Foix, a Torreforta, ni al carrer William Tarín Nauer de la Floresta.

Finalment, ahir es van quedar sense deixalleria mòbil els veïns del voltant de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau i de l’avinguda Sant Salvador amb el carrer Verema, al barri del nord de la ciutat. Segons explicaven des del consistori, el fet que dels cinc que hi ha a la ciutat, alguns dies se’n posessin tres i d’altres dies quatre, depèn de la rapidesa amb què el departament de Neteja els pugui reparar cada cop que queden malmesos, que asseguren és sovint. En un mes esperen disposar dels dos nous, en els quals no es podran deixar voluminosos.

Així seran les dues noves deixalleries mòbils, en les quals no es podrà deixar voluminosos.

Manca de deixalleries mòbils en alguns punts de la ciutat pel mal ús d'incívicsCedida

tracking