Diari Més

Patrimoni

El Consell del Modernisme fa una reunió extraoficial que seguirà en el ple

La convocatòria la va fer el president executiu a títol personal «perquè fa molt que no es fa»

Dissenys de Jujol que van formar part d'una mostra dedicada a l'arquitecte modernista tarragoní.

El Consell del Modernisme fa una reunió extraoficial que seguirà en el pleGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Buqueras, president executiu de la Comissió del Modernisme, va convocar «a títol personal» una reunió extraoficial de la mateixa que es va celebrar ahir dilluns a la seu de la Cambra de la Propietat Urbana. El motiu va ser que aquest organisme assessor municipal «fa més d’un any que no es reuneix», com així li va transmetre al seu president, el regidor Hermán Pinedo, fa unes setmanes. En la reunió es van abordar el futur de l’Arxiu Jujol i l’estat de degradació de l’edifici modernista de Mas d’en Sorder.

Representants de quatre partits de l’oposició, Ciutadans, Junts per Tarragona, CUP i PP, van participar en la reunió, mentre que la persona que havia d’intervenir en nom del grup municipal socialista, la regidora Sandra Ramos, es va excusar en el darrer moment per un problema d’agenda. També va participar el president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes, Joan Tous qui va parlar de la possibilitat que l’Arxiu Jujol s’integri en l’edifici de la Part Alta conegut com a Casa de les Ànimes.

Buqueras va manifestar a aquesta redacció que «la reunió va ser molt positiva i els partits es van comprometre a portar al pròxim ple de l’Ajuntament –se celebrarà el 29 de setembre– mocions sobre aquests dos temes que preocupen, un pel temps que es parla de crear un arxiu de Josep Maria Jujol estable i l’altra per l’estat deteriorat en què es troba Mas d’en Sorder i que vaig tenir ocasió de veure presencialment». Buqueras va apuntar que «la reunió no va ser oficial però s’havia de fer perquè des que es va dur a terme la darrera hi han canviat alguns polítics». En la mateixa estan representants totes les formacions que configuren el consistori.

«Es farà després de festes»

El president de la comissió, Hermán Pinedo va manifestar que «la intenció és convocar la comissió entre aquesta setmana i la pròxima per fer la reunió després de les festes de Santa Tecla, així com la Comissió del Patrimoni». El president de l’ens va afirmar que a causa de la pandèmia i les vacances, «la reunió es farà quan es pugui i penso que és millor després de les festes». Pinedo va afegir que «vull escoltar les opinions dels membres i nosaltres donarem les nostres sobre aquells temes en els quals estem treballant». El regidor va dir que en els darrers mesos «ens hem centrat en el patrimoni romà perquè era més urgent».

tracking