Diari Més

Habitatge

Nous intents d'ocupació il·legal a Sant Pere i Sant Pau aquest dissabte

Una de les associacions veïnals del barri ja va advertir de la possibilitat d’aquests episodis després dels desallotjaments del Serrallo i Part Alta

Imatge de la façana del bloc Chile, on dissabte van intentar ocupar un dels pisos.

Nous intents d'ocupació il·legal a Sant Pere i Sant Pau aquest dissabteGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica de les ocupacions il·legals d’habitatges no només es pateix a la Part Alta de Tarragona, que és un dels punts negres de la ciutat en aquest sentit, sinó que també s’escampa pels barris de la perifèria i, aquest cap de setmana, van ser els veïns de Sant Pere i Sant Pau els que van aconseguir evitar que uns individus entressin en alguns pisos.

Els fets van tenir lloc dissabte, concretament, al bloc Chile del barri del nord de Tarragona. Segons explica Lluís Trinitat, president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, va ser un veí el que va observar com dos joves provaven d’entrar a un dels habitatges de la seva comunitat. El testimoni dels fets va trucar ràpidament a la Guàrdia Urbana i, en arribar els agents, els dos joves, que no havien aconseguit entrar, van poder escapar. «Segons em van explicar alguns veïns que van veure el que passava, els dos joves van amagar-se darrere del centre cívic i després van córrer pels camps del darrere i la Guàrdia Urbana ja no els va poder interceptar», relata Trinitat. El president de l’entitat veïnal demana més presència policial al barri, tant per la delinqüència habitual com pels intents d’ocupació, a la vegada que agraeix a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra la rapidesa amb la qual van actuar aquest dissabte.

De fet, Trinitat ja va advertir de la possibilitat que intentessin ocupar pisos a Sant Pere i Sant Pau després dels desallotjaments del número 2 del carrer Sant Andreu del Serrallo, conegut com a Rancho Grande, i del número 7 del carrer dels Ferrers, a la Part Alta. «Aquí tenim molts pisos buits i em consta, pel que m’han comentat alguns veïns, que hi ha una màfia que va per les cases preguntant si a la resta d’habitatges d’aquella comunitat hi viu algú. Sembla que saben els que estan buits i els ocupen i, llavors, els lloguen il·legalment», explica Trinitat, que afegeix que «estem segurs que vindran».

El d’aquest cap de setmana no és un cas aïllat, i és que el president de l’Associació de Veïns La Unió, Gabriel Muniesa, assegura a aquesta redacció que hi ha bastants habitatges ocupats il·legalment a Sant Pere i Sant Pau, problemàtica que va incrementar considerablement durant el confinament, segons assenyala. «On hi ha més pisos ocupats és, principalment, a la primera fase, que són el bloc Sant Jordi, el bloc Sant Tomàs, i el bloc Sant Andreu», sosté Muniesa, que diu que en la quarta planta de l’escala C d’aquest últim edifici hi ha tres pisos amb inquilins il·legals. «N’hi ha que són conflictius i n’hi ha que no, però és cert que no s’escolta gaire pel barri que amenacin als veïns. És més aviat de la perillositat que suposa que tinguin la llum punxada, que qualsevol dia pot provocar un incendi», assegura el president de La Unió.

Muniesa explica finalment que fa pocs dies van tenir una reunió amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per tractar el tema. Una de les solucions que van acordar és que crearan un grup de WhattsApp per tal que els veïns, quan se n’assabentin d’un intent d’ocupació, avisin ràpidament pel xat i els presidents de les associacions de veïns ho facin saber a la policia, a través d’un contacte directe amb els agents. «Així evitem l’ocupació al moment, ja que abans que passin 48 hores els poden fer fora. Si la llei no és prou àgil per solucionar aquests casos, doncs ens haurem d’organitzar els mateixos veïns», finalitzava Muniesa.

tracking