Diari Més

Crisi Sanitària

Canvia el perfil de pacient que mor per coronavirus a Tarragona

Les dones d’entre 80 i 89 anys i els homes entre 70 i 79 representen més del 50% de les defuncions des de l’1 de juliol

Gent passejant per la Rambla Nova amb mascaretes.

coronavirus, Tarragona, covid, mascaretaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El perfil de pacient que mor per coronavirus al Camp de Tarragona ha canviat lleugerament durant aquest estiu respecte a l’inici de la pandèmia. I és que l’edat de les persones que han perdut la vida a causa del virus ha baixat, tant la de les dones com la dels homes. Des de l’1 de juliol d’aquest 2020 s’han produït divuit defuncions per covid-19 al Camp. Per edat i sexe, predominen dos grups. Les dones d’entre 80 i 89 anys i els homes que tenen entre 70 i 79 anys. Entre aquests dos grups, han mort deu de les divuit persones des de fa dos mesos i mig, cinc per cadascun d’ells.

La resta, han estat dos homes majors de 90 anys, tres homes d’entre 80 i 89 anys, una dona que tenia més de 90 anys, una d’entre 70 i 79 i una altra més d’entre 60 i 69. Tenint en compte aquestes xifres, s’ha produït un lleuger canvi de dinàmica respecte a l’inici de la pandèmia, sempre parlant del Camp de Tarragona. Des del març, predominaven, per sobre de tot, homes de 80 a 89 anys, de fet, en van morir un total de 103 del total de 233 homes que van morir per coronavirus al Camp de Tarragona i del total de 418 persones que van perdre la vida pel virus.

L’edat de les dones que més morien per coronavirus era de més de 90 anys. Van perdre la vida 73 dones en aquest rang d’edat, per les 67 d’entre 80 i 89 anys. En edats inferiors a aquestes, les xifres de defuncions des de l’1 de juliol són baixes, com també ho són en el còmput global des de l’inici de la pandèmia.

tracking