Diari Més

Professions

El gremi de perruquers farà una acció davant Hisenda per reclamar l'IVA del 10%

Convoca una concentració a la Rambla Nova el 19 d’octubre i no descarta fer una jornada de vaga si l’Estat no rebaixa l’impost, actualment del 21%

El sector de la perruqueria reclama de fa temps que li apliquin l'IVA reduït del 10 per cent.

El gremi de perruquers farà una acció davant Hisenda per reclamar l'IVA del 10%Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de la perruqueria reclama des de l’any 2012 la rebaixa de l’IVA al 10%, el mateix percentatge que hi havia el 2011 i que el Govern de l’Estat va modificar en el decurs de la crisi econòmica que es vivia en aquell moment. El Gremi Artesà de Perruqueries i Bellesa de Tarragona prepara per al pròxim 19 d’octubre una concentració davant la delegació d’Hisenda a la Rambla Nova de Tarragona «per presentar documentació on reclamen que s’apliqui al sector l’IVA reduït del 10%», va manifestar a aquest mitjà el president de l’entitat, Pere Salcedo. Uns dels avantatges que podria suposar la rebaixa de l’IVA per als consumidors seria que «nosaltres podríem abaixar preus als clients», va apuntar Salcedo.

Per altra banda, perruqueries i centres d’estètica s’estan reunint al voltant d’un grup independent sota el nom Creure en nosaltres, que proposa tancar els establiments el 20 d’octubre, també per reclamar un IVA del 10%.

En aquest context, Salcedo va declarar a aquesta redacció que «hi ha molts grups petits» que preparen accions reivindicatives, «però pensem que el més lògic és que s’apuntin al Gremi Artesà de Perruqueries i Bellesa de Tarragona per tenir, d’aquesta manera, més força davant l’administració». El president de l’entitat va fer «una crida» per «anar tots junts» en la petició de recuperar l’IVA reduït, «perquè no podem funcionar mitjançant grups de Whatsapp».

Mesures alternatives

Pere Salcedo va anunciar, per altra banda, que, en funció de la resposta del govern de l’Estat a l’acció del 19 d’octubre per exigir l’IVA reduït, el gremi iniciarà «una recollida de signatures i, si aquesta reclamació tampoc funciona, farem vaga». «De moment, no tenim previst convocar cap tancament», va subratllar el representant dels perruquers.

El president del gremi tarragoní va recordar que fins al 2011 «el nostre sector aplicava un IVA del 10% i, des del 2012, aquest és del 21%». Aquest factor s’ha unit la situació que travessa l’àmbit de la perruqueria a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, fet que està castigant el sector. Salcedo va apuntar que «molta gent gran és reticent a tornar a la perruqueria».

Des de l’organització que presideix «els enviem el missatge que aquest col·lectiu pot estar segur perquè el 99,9% dels establiments del gremi compleixen les normatives de manera estricta», va apuntar el seu president, que va insistir a dir que els professionals són els primers interessats a adoptar les mesures de seguretat més eficients. A més, Salcedo va comentar que «la gent ens ha de donar el seu suport perquè el nostre gremi és una entitat sense ànim de lucre».

El sector de la perruqueria va tenir una incidència especial en l’inici de la pandèmia, quan es va debatre si el seu era un servei necessari o no per a la societat. De fet, molts professionals van incorporar, de manera voluntària i abans que ho decidís el govern, l’aplicació de mesures de seguretat com la cita prèvia. El contacte dels treballadors d’aquest àmbit amb els clients és directe, per la qual cosa des d’un primer moment van apostar per lluitar contra la pandèmia i possibles contagis.

tracking