Diari Més

Educació

Només l'Escola El Miracle demana poder fer classes a l'aire lliure

L’Ajuntament garanteix les ràtios en els 31 centres que gestiona i més neteja diària

L'Escola El Miracle demana podrà utilitzar el parc de l'Amfiteatre.

Només l'Escola El Miracle demana poder fer classes a l'aire lliureOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola El Miracle és l’únic centre municipal que ha demanat un espai exterior com a alternativa a les aules, per si és necessari utilitzar-lo a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. Per altra banda, la Guàrdia Urbana ha utilitzat com a models els centres escolars de l’Arrabassada i del Serrallo per tal d’estudiar mesures a adoptar mentre duri la pandèmia, com la reducció d’espais d’aparcament de vehicles en els accessos als col·legis.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, va informar ahir dijous a aquest mitjà que els centres escolars municipals estan preparats per l’inici del curs el dilluns 14 de setembre. Es tracta de 9 llars d’infants, vint escoles públiques, l’Escola Municipal de Música i el Centre de Formació d’Adults. Castaño va recordar que els instituts i els centres concertats depenen de la Generalitat.

Davant la possibilitat d’haver de fer activitats en espais alternatius, en cas de produir-se contagis en els centres, Castaño va dir que només l’Escola El Miracle «ens ha demanat poder utilitzar el Parc de les Tres Granotes –davant de l’Amfiteatre a i pocs metres de distància del col·legi–». La resta de centres no ho han fet perquè consideren que «disposen d’espai suficient en el mateix edifici», va dir.

Pel que fa a les ràtios per aula, Castaño, va assegurar que «totes es compleixen» i no hi haurà cap cas en què se superi. En les llars infantils, les aules de 0 a 3 anys tindran, com a molt 15 usuaris, mentre que en les destinades a infants de 3 a 12 anys no se superaran els 20 alumnes i a Secundària seran menys de 30. Dilluns de la setmana vinent el regidor d’Educació es reunirà amb els centres educatius de Primària per acabar de lligar els canvis que s’han de fer aquest curs a causa de la pandèmia.

Més accessos

Diversificar els accessos als centres escolars municipals, per aconseguir una menor concentració de persones en les hores punta, és un altre dels objectius marcats per l’Ajuntament amb la finalitat de reduir al màxim el nombre possible de contagis que es poden produir a partir del 14 de setembre. Castaño va dir que «hem enviat a les famílies informació sobre què hauran de fer quan portin els alumnes a les escoles de manera esglaonada».

El regidor d’Educació va posar com a exemple el centre escolar del Serrallo. «S’utilitzaran tres accessos i els primers alumnes, els més petits, hauran d’accedir-hi al centre un quart d’hora abans del que és habitual i, passat aquest temps, ho faran els més grans», va dir Castaño, qui va remarcar que «en aquest centre les entrades estaran dividides en sis moments». El regidor va afegir que en la majoria dels centres es poden habilitar més accessos, la qual cosa permetrà reduir la concentració de persones en les entrades i sortides.

Per altra banda, Castaño va destacar que la Guàrdia Urbana estudia la reducció de zones d’aparcament en les zones d’influència dels centres escolars per «millorar la mobilitat i oferir més garanties a les famílies i professionals». A més, l’Ajuntament posarà una senyalització especial i col·locarà elements destinats a la circulació de vehicles per ordenar millor la portada i recollida dels escolars als centres escolars de la ciutat.

Augmenta la desinfecció

Una de les mesures adoptades per l’Ajuntament fa referència a l’augment de les tasques de desinfecció dels centres, tant de les aules com els lavabos i els espais que utilitzaran estudiants i professors. «Hem afegit un plus en el contracte de la neteja per poder destinar més hores a la desinfecció», va dir. Aquesta «es farà a primera hora del dia o a la nit, segons la decisió que prengui cada centre i, també, per poder disposar del personal necessari», va dir el regidor. Castaño calcula que, sumant l’augment del servei de neteja i els centres, «l’increment serà de 57 hores cada dia». «Ens adaptarem als horaris que decideixin els centres», va apuntar el regidor.

Castaño va traslladar «el missatge que les escoles estan en bones mans, amb un professorat compromès que ha treballat molt per preparar l’inici del curs».

tracking