Diari Més

Suspesa la Baixada de l'Àliga d'enguany per la covid-19

L’entitat inicia divendres una campanya de sensibilització per evitar que la gent vagi al Pla de la Seu el pròxim 21 de setembre

Imatge de la Baixada de l'Àliga d'enguany.

L'Àliga de Tarragona s'afegeix a la lluita contra l'assetjament sexualSanta Tecla TGN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com no podia ser d’una altra manera, la pandèmia de la covid-19 també ha obligat a suspendre la tradicional Baixada de l’Àliga de les festes de Santa Tecla de Tarragona. Les mesures a seguir per evitar la propagació del virus i encara més amb l’augment de casos que viu la ciutat fan impossible celebrar probablement un dels actes festius més multitudinaris de Tarragona.

Per altra banda, i davant els clars indicis que molta gent té pensat trobar-se a la plaça de la Seu el pròxim 21 de setembre per rememorar la baixada de l’estimada figura, l’entitat de l’Àliga de Tarragona s’ha vist obligada a engegar, a partir d’avui, una campanya de sensibilització i conscienciació sota el lema «Ni l’Àliga, ni tu», amb l’objectiu que els tarragonins no es desplacin fins a les escales de la Catedral. La figura del Seguici Popular farà aquesta crida a la responsabilitat a través de les xarxes socials demanant respecte a totes les víctimes de la covid-19 i els professionals que han lluitat i segueixen lliurant la batalla des de la primera línia.

Javier Muniain, un dels portadors de l’Àliga, recordava imatges com les viscudes la setmana passada a Vilafranca del Penedès, on un grup nombrós de persones es van ajuntar per celebrar una mena d’acte alternatiu sense complir les distàncies de seguretat. «No ens agrada i no volem que passi a Tarragona, hem de ser conseqüents amb el moment que vivim, la pandèmia està colpejant a moltíssima gent i fer una baixada espontània no és gens responsable», assenyalava Muniain.

En aquest sentit, lamentava que «ens han arribat veus dientque ja ens trobarem a la plaça de la Seu però el dia 21 no toca, ja la farem grossa l’any que ve». Finalment Muniain reconeixia que «entenem, sobretot als joves, que tinguin ganes de celebrar Santa Tecla, però enguany no ens ho podem permetre. Ens hem passat quatre mesos aplaudint per fer un homenatge als sanitaris i ara el nostre homenatge ha de ser no trobar-nos a les escales de la Catedral el dia 21».

Actes alternatius al Seguici

De la mateixa manera, l’Ajuntament es va veure obligat també fa uns dies a suspendre el Seguici Popular, ja que el Procicat tampoc permetia la proposta del consistori de fer-ho al Camp de Mart. Així doncs, les entitats van poder enviar les seves propostes d’alguna mena d’acte alternatiu sense concentracions de persones. Així doncs, algunes entitats ja han presentat les seves iniciatives, algunes amb resposta per part de l’Ajuntament i d’altres que encara esperen el seu vistiplau per poder dur-les a terme. En el cas de l’Àliga, Muniain comentava que encara no volen donar detalls perquè no és oficial que es pugui realitzar l’acte que tenen previst però sí que assegura que, si finalment se celebra, ho compartiran a les xarxes socials per tal que la ciutadania ho pugui gaudir.

El que sí que és oficial és que els membres de la Mulassa enregistraran, a partir de la setmana vinent i en diferents punts de la ciutat, el Ball Parlat de la Sebastiana del Castillo, el qual compartiran també a través de les xarxes el dia 18 de setembre, data en la qual cada any se celebra l’acte. Per altra banda, el president de l’entitat, Ricard Garcia, assegura que faran alguna mena d’activitat interna pels nens i nenes de la colla i realitzaran alguna mena de concurs a través de les plataformes perquè «hi hagi una mica de sensació de Festa Major».

tracking