Diari Més

Diada de Catalunya

L'ANC 'tancarà' tres coques de la Rambla pels actes de l'11 de Setembre

A Reus la concentració serà davant d’Hisenda

L'acte de Tarragona es farà entre els Despullats i plaça Imperial.

L'ANC 'tancarà' tres coques de la Rambla pels actes de l'11 de SetembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i diverses organitzacions independentistes han convocat actes per la Diada de l’11 de Setembre a Tarragona, Reus, Valls, Tortosa, el Vendrell, Cambrils, Flix i Sant Carles de la Ràpita. També hi haurà activitats a Montblanc. L’ANC celebrarà activitats en 82 municipis de Catalunya i calcula que la participació serà de 48.000 persones, tenint en compte les mesures de seguretat que ha adoptat amb motiu de la pandèmia de la covid-19. A Tarragona, es tallaran tres coques de la Rambla Nova, entre el monument dels Herois del 1811 i la plaça Imperial Tarraco i, a Reus, la concentració tindrà lloc al passeig Misericòrdia, davant de la delegació d’Hisenda.

Òscar Hijosa, coordinador de l’ANC de Tarragona, va manifestar ahir dijous a aquesta redacció que l’espai escollit per fer la concentració l’11 de Setembre «serà quasi un búnquer», perquè a les tres coques de la Rambla Nova la Guàrdia Urbana col·locarà cintes de separació per delimitar-les i «hi haurà diferents accessos» per mantenir la seguretat sanitària, va dir. Les persones que vulguin assistir hauran de fer una inscripció prèvia i, un cop arribades a l’escenari de la concentració, «es prendrà la temperatura i hauran d’ocupar un espai de quatre metres quadrats cadascuna», va remarcar Hijosa.

Segons càlculs dels organitzadors, les tres coques poden encabir unes 4.000 persones, però el coordinador de l’ANC preveu l’assistència «d’un miler», que seran ateses per una xifra d’entre 100 i 200 voluntaris que també vetllaran pel compliment de les normes de seguretat sanitària. Hijosa va comentar que «els parlaments seran rotatius i es faran en tres espais diferents». En les intervencions participaran representants de les entitats convocants i no hi haurà una presència implícita de partits polítics, segons va subratllar Hijosa, qui va apuntar que «aquest any tot és més complicat, però seguim treballant pels nostres objectius», entre els quals hi ha «sortir al carrer a reivindicar, però també fer un acte festiu aquest 11 de Setembre, ja que hi haurà grallers i sardanes».

Preguntat per la crisi política entorn del PDeCAT i la nova formació liderada per Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, Hijosa va dir, «com a opinió personal», que «el trencament és perquè un sector majoritari vol fer valdre les premisses del 2017 i seguir endavant en el procés independentista, per no estar en un Estat ancorat en la ruïna».

200 persones a Reus

Adrià Aragonés, coordinador de l’ANC de Reus, va comentar que l’aforament de l’espai on es farà la concentració, davant d’Hisenda, és de 200 persones. «El perímetre estarà senyalitzat amb una cinta», va dir, per evitar aglomeracions. Com en altres ciutats, els participants hauran de fer una inscripció prèvia. Aragonés va dir a aquesta redacció que una trentena de voluntaris faran un control en l’accés a la zona. L’acte començarà a un quart de sis de la tarda.

tracking