Diari Més

Economia

Els empresaris de l'oci nocturn volen més «facilitats» de l'Ajuntament

Tòtem Cafè va demanar al maig autotització per posar una terrassa de bar a la Rambla Vella

Tòtem Cafè espera l'autorització de l'Ajuntament per posar una terrassa a la Rambla Vella.

Els empresaris de l'oci nocturn volen més «facilitats» de l'AjuntamentGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maria León, president de l’Associació Provincial d’Empresaris de Sales de Festa, Ball i Discoteques de Tarragona i propietària de l’establiment Tòtem Cafè considera que l’Ajuntament de la ciutat no posa «facilitats» als empresaris relacionats amb l’oci nocturn per poder afrontar la crisi sobrevinguda arran dels efectes de la pandèmia de la covid-19. La reconversió del seu establiment de la Rambla Vella en cafeteria és la sortida que ha cercat per superar la situació econòmica, a més de muntar una terrassa en el citat carrer.

León va explicar que diversos locals de la ciutat han demanat a l’Ajuntament la possibilitat de muntar una terrassa a l’exterior dels establiments, però la resposta de l’Ajuntament «és lenta, tenint en compte la situació en què ens trobem els empresaris de l’oci nocturn». En el seu cas, des de finals del mes de maig espera l’autorització de l’Ajuntament per poder posar una terrassa amb horari de bar a la vorera de Rambla Vella, «però cada vegada em demana més detalls, quan, fins i tot, hem entregat fotografies amb el mobiliari que posaríem». «Estem perdent el temps, ja que vam presentar la sol·licitud al maig i ja ens trobem al setembre», va dir, per afegir que ahir dimarts l’Ajuntament «ens va demanar més documentació».

León va anunciar a aquesta redacció que per poder tenir accés a ingressos econòmics «hem decidit transformar el Tòtem Cafè en un bar que servirà esmorzars des de primera hora del matí, ja que en l’interior tenim espai suficient per garantir les mesures sanitàries i la distància de seguretat». La intenció és iniciar aquest nou servei «abans que acabi el mes de setembre o a inicis d’octubre». «Ens hem de reinventar», va recalcar la propietària de l’establiment.

Per altra banda, León va defensar l’obertura dels establiments dedicats a l’oci nocturn. En aquest context, va informar que quan es va aixecar l’estat d’alarma «vam contractar una empresa especialitzada en riscs laborals perquè fes un protocol». «Els establiments de Tarragona vam ser els primers que vam obrir, ja que la situació ho permetia». León va dir que «era difícil, però no impossible, adoptar mesures de seguretat», i va recordar que amb els locals d’oci nocturn preparats per complir les normes de seguretat s’evitaria la concentració de gent jove als carrers. «L’oci nocturn és cultura, agradi o no», va subratllar León amb contundència.

tracking