Diari Més

Comunicació

Els problemes amb línies telefòniques fixes segueixen 11 dies després

La filla d’una usuària d’edat avançada que utilitza el servei de teleassistència anuncia que demanarà danys i perjudicis a la companyia

L'avaria ha afectat la Part Baixa i diumenge van tornar a carrers com Castaños.

Els problemes amb línies telefòniques fixes segueixen 11 dies desprésGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Telefònica en domicilis de diversos carrers de Tarragona, la majoria ubicats a la Part Baixa, ha tornat a fallar, després que alguns aparells de línia fixa tornessin a poder ser utilitzats el passat divendres i després d’una setmana sense estar actius a causa d’una avaria. Una usuària va denunciar a aquesta redacció que «el telèfon de la meva mare va funcionar dos dies i el diumenge va tornar a fallar». La companyia va confirmar ahir dilluns a aquesta redacció que «quan hi ha una avaria de magnitud», com la que va afectar amplis sectors de Tarragona i encara està vigent en alguns espais, «durant unes hores hi ha un període d’observació i, encara, hi ha zones afectades».

El servei d’informació de l’empresa de telefonia va recordar, en aquest context, que «divendres es va resoldre la situació» que afectava el CAP Jaume I i que va ser denunciada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, qui va dir que el servei no estava operatiu des de feia «més d’una setmana». Telefònica va dir ahir que la normalitat en les línies encara afectades «tornarà aquest dimarts». El Grup va aprofitar la situació provocada per l’avaria de Telefònica per exigir «al Departament de Salut que resolgui el problema telefònic al CAP Jaume I, que reforci els centres d’atenció primària amb més personal i que es recuperi l’atenció d’urgències a tots els CAP».

Dijous de la setmana passada Diari Més es va fer ressò dels problemes sorgits amb línies telefòniques i que afectaven un elevat nombre d’habitatges de la ciutat de Tarragona. La mateixa Telefònica va dir que es tractava de «desenes». L’origen de l’avaria estaria en una afectació produïda per l’acumulació d’aigua en un espai estratègic de la xarxa. La companyia va indicar que l’avaria estaria resolta a finals de la setmana.

«Va tornar a fallar»

Maite, filla d’una dona de 95 anys que viu sola a casa seva i és usuària del servei de teleassistència, va denunciar el cas a aquesta redacció. Ahir va informar que «divendres el telèfon va tornar a funcionar, però ho va deixar de fer el diumenge, només unes hores després». Segons va explicar, «he parlat amb gent i són molts els afectats» per aquesta incidència, «també comerços de la zona, perquè el problema és important».

Maite es va posar en contacte amb Consum de la Generalitat ahir dilluns al matí, perquè considera que situacions com aquesta, en què persones que utilitzen el servei de teleassistència estan més d’una setmana sense telèfon, no pot tornar a passar i no és admissible. Maite va expressar el seu malestar i va anunciar que «presentaré una denúncia per danys i perjudicis un cop tingui la nova factura».

La seva mare resideix al carrer Castaños, però li consta que entre els centenars d’afectats també hi ha persones que tenen casa seva al carrer Mallorca. De fet, el CAP Jaume I, que també va patir els efectes de l’avaria, es troba en el carrer del mateix nom i serveix d’enllaç entre el centre de la ciutat i el barri de la Part Baixa, on segons va indicar Telefònica es va concentrar el nombre més gran de línies afectades pel citat incident.

tracking