Diari Més

Confraries

Els natzarens ajornen la reunió per aprovar el nou reglament electoral

La germandat volia fer l’assemblea el diumenge i la Sang està pendent de convocar eleccions

Els natzarens tindran un reglament que regularà les eleccions per decidir els càrrecs directius.

Els natzarens ajornen la reunió per aprovar el nou reglament electoralGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general convocada per la Reial Germandat de Jesús Natzarè, prevista per al pròxim diumenge, dia 6 de setembre, ha estat ajornada fins a nova data. L’acte era molt esperat per la junta que presideix Jaume Sàez, ja que s’havia de sotmetre a aprovació el reglament electoral que ha elaborat l’entitat, «ja que no existia», va dir a aquesta redacció el màxim responsable de la germandat. Sàez va recordar que el 2017, quan va resultar elegit, «es van presentar dues candidatures i el fet de no disposar d’un reglament per regular les eleccions va fer que la convocatòria fos un cas, ja que mai hi havien concorregut més d’una candidatura».

L’ajornament de l’assemblea de congregants «fins quan la pandèmia permeti la seva celebració» ha estat motivada per la impossibilitat de mantenir reunions de més de deu persones a causa de la situació actual de la covid-19.

Sàez va explicar que la junta que presideix «va adoptar el compromís de fer un reglament electoral» que estableixi la normativa a seguir quan es presenti més d’una candidatura per dirigir els destins de la germandat. La junta actual finalitzarà el seu mandat el pròxim any.

El reglament que serà sotmès a l’aprovació de l’assemblea normalitza el procés electoral. Entre altres qüestions, estableix l’obligatorietat de publicar la llista de socis amb dret a vot i la creació d’una junta electoral per sorteig, o el fet que cap membre de la junta podrà fer campanya, va comentar Sàez. El president de la germandat va manifestar que «el reglament ha estat elaborat amb molta cura» fins al punt que està convençut que altres entitats de la Setmana Santa tarragonina seguiran els mateixos passos.

«Aquest any serà recordat no només per l’anul·lació dels principals actes de la Setmana Santa, sinó també per les nombroses dificultats per revisar junts, fer balanç i encarar el futur de l’entitat per als pròxims mesos», va dir Sàez, qui va recordar que en l’assemblea convocada per a aquest diumenge «a més de presentar les dades més destacades de l’exercici en curs i altres punts ordinaris, l’equip directiu tenia previst presentar el nou reglament electoral per a l’elecció dels càrrecs de la junta i sotmetre’l a votació, a fi d’actualitzar el procés d’elecció dels òrgans directius de l’entitat, adaptant-lo a les necessitats presents».

Sàez va recordar que «l’assemblea ha de ser presencial i pel fet que no es puguin reunir més de deu persones hem decidit ajornar-la». No obstant això, la germandat manté altres actes que tots els anys fa per aquestes dates, encara que siguin amb un format reduït.

Ofrena floral i missa

El pròxim dissabte, a les 10 hores, es farà una ofrena floral al mausoleu de Ramón Salas Ricomà, el fundador de la congregació, al cementiri de Tarragona, mentre que el diumenge es farà una missa a Sant Francesc, amb inici a les 9.30 hores i aforament limitat a 80 persones, en sufragi dels membres de l’entitat traspassats l’any 2019. A més, els dies 7, 8 i 9 de setembre es procedirà a la devolució de vestes i pagaments de les quotes, de 18 hores a 20.15 hores, al local social ubicat al carrer Girona.

Eleccions a la Sang

La junta directiva de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. La Sang està pendent de la convocatòria d’eleccions. El passat 10 de febrer la congregació va aprovar els nous estatuts, que permeten la incorporació de la dona. A finals de juliol l’arquebisbe Joan Planellas va signar l’acceptació. La pròxima fita organitzativa serà la convocatòria d’eleccions per escollir la nova junta.

El sotsprefecte de la Sang, Josep Ignasi Boada, va manifestar el passat 2 d’agost que la junta «marcarà el període electoral tenint en compte que els estatuts estableixen que les eleccions s’han de fer quatre mesos abans de la Setmana Santa o dos després d’aquesta». El més probable és que les eleccions se celebrin el pròxim mes de desembre, tot i que la junta no ha pres una decisió oficial al respecte. La covid-19 ha obligat a suspendre la conferència que Jordi Merino havia de fer el 4 de setembre.

tracking