Diari Més

Patrimoni

Un centenar de persones visita les Muralles l'últim cap de setmana d'agost

La gran majoria dels turistes que van accedir al recinte del Passeig Arqueològic ahir diumenge són de l’Estat i resideixen a Catalunya

Magalí Ganza, provinent de Barcelona, en primer terme i, al fons, Adriana Fernández amb Brandon

Un centenar de persones visita les Muralles l'últim cap de setmana d'agostOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes d’agost finalitza amb la pitjor campanya turística que es recorda a Tarragona. L’assistència de persones als monuments de la ciutat el darrer cap de setmana ha estat una bona mostra. Ahir diumenge el Passeig Arqueològic, el recinte patrimonial més visitat de la ciutat actualment i des del tancament parcial de l’Amfiteatre, va rebre prop d’un centenar de persones. El recinte va obrir a les 9.30 hores del matí i a les 13 hores havien accedit a l’interior del conjunt monumental 82 persones. D’aquestes, 78 provenien de l’Estat espanyol i la majoria de Catalunya.

Els turistes havien d’accedir pel Portal del Roser i sortir per la porta situada al Passeig Torroja per motius de seguretat. Aquest fet va propiciar que moltes persones que havien aparcat el seu cotxe en les proximitats de la Via de l’Imperi havien de retrocedir per l’exterior. Aquest no va ser el cas de Magalí Ganza, resident a Barcelona que es va desplaçar a Tarragona en tren «perquè no coneixia la ciutat i una amiga me la va recomanar». Ganza va dir que «m’ha agradat molt la visita a les Muralles, des d’on he vist part de les vistes de la ciutat», per afegir que «tornaré i la recomanaré».

La sortida de Ganza del recinte monumental va coincidir amb la d’Adriana Fernández, resident a Reus, que feia la visita acompanyada de Bradon, un jove canadenc qui va remarcar que «és la primera vegada que vinc a Europa i m’agrada molt el que he vist perquè és molt antic». «Al Canadà no tenim monuments com aquest», va apuntar. Per a Adriana la d’ahir era la seva quarta visita a les Muralles. Fernández va trobar «normal» el fet d’haver d’accedir per una porta i sortir per una altra tot i la poca afluència de visitants. «Amb la covid, s’entén que posin mesures com aquesta», va dir.

En l’accés al recinte al Portal del Roser una persona prenia la temperatura als visitants i els demanava les seves dades personals i un número de telèfon de contacte. L’aforament al Passeig Arqueològic està limitat a tres-centes persones.

Un punt de nostàlgia

Isabel Gómez és de Barcelona, va residir set anys al carrer Apocada quan era petita i ahir es va desplaçar des de l’Ampolla per tornar a visitar les Muralles. «És una visita sentimental», va dir. Gómez feia uns cinquanta anys que no accedia al monument. «Està molt més cuidat i s’ha millorat sense modernitzar-lo, la qual cosa m’agrada», va remarcar. Gómez es va declarar «empipada» per haver de «sortir per Torroja, quan el cotxe el tenim a l’altra porta, sobretot tenint en compte que dins del monument hi ha poca gent». També va valorar la visita de manera positiva José Azabal i la seva família, que van desplaçar-se des del Vendrell. «Només havia vist les Muralles des de fora i m’ha agradat molt la visita», va comentar. «Hem vingut amb el nostre fill i estem contents perquè no hi ha hagut cap dificultat per mantenir la distància de seguretat».

Belén Fernández és de Badajoz i tots els anys visita Tarragona. «Ja havia estat a les Muralles i m’agrada tornar-hi», va dir Fernández, per afegir «m’agrada Catalunya i, molt més, Tarragona». L’acompanyava Carmen Fernández, qui va dir que «de la mateixa manera que hi ha hidrogel a l’entrada, també hauria d’haver-hi a la sortida, ja que no saps qui ha pogut tocar la porta». No obstant això, va dir que «són lògiques les mesures de seguretat».

tracking