Diari Més

Territori

La platja Llarga, castigada un cop més per les pluges i el mal temps

Els aiguats de divendres van destrossar un dels accessos a la sorra, danys que l’Ajuntament repararà «tan aviat com podem»

Aspecte de l'accés a la sorra de la platja Llarga després de les pluges amb el Club de Vela al fons, que no va patir danys.

La platja Llarga, castigada un cop més per les pluges i el mal tempsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Platja Llarga de Tarragona va ser víctima del mal temps, un cop més, amb les pluges del passat divendres a la nit. Si les pujades del mar arran del Glòria i altres temporals ja s’havien menjat part de la sorra i havien provocat greus danys en algunes parts de la platja, com a l’entrada a la sorra des de Cala Romana, el torrent que va baixar de la muntanya la matinada de dissabte va provocar l’esfondrament d’un altre dels accessos. Concretament, del que hi ha entrant per l’N-340, a l’altura de la Ciutat de Repòs i Vacances.

Tot i que encara es desconeix si la destrossa fou causada per un excés de pressió de l’aigua a les canonades o simplement pel torrent que es va crear en baixar l’aigua de la muntanya que va passar per un túnel que passa per sota la via del tren, aquesta va crear un canal que, afortunadament, no va arribar a afectar a les instal·lacions del Club de Vela de la Platja Llarga, però sí que va deixar una de les dutxes a punt de caure al forat després d’emportar-se tot el que va trobar per davant.

El president del Club de Vela, Carlos Codina, imagina que les canonades «no van poder absorbir tota l’aigua que baixava i va rebentar, i això va provocar que es creés aquesta riera i és l’única afectació». En aquest sentit, tot i que en algunes imatges s’ha pogut observar com algunes embarcacions de l’entitat van acabar dins el canal, Codina assegurava que «eren embarcacions sense ús, que havíem de dur a la deixalleria».

El president del club va assegurar que aquesta destrossa «és una novetat, perquè sempre patim quan venen fortes onades des del mar». Explicava que al mes de gener, amb el temporal Glòria, l’aigua del mar els arribava fins al mur de contenció que separa les seves instal·lacions de la platja, la qual va desaparèixer completament. Per sort, al ser a l’hivern no hi havia cap de les embarcacions que el club té aparcades a la sorra durant l’estiu. En cas contrari, els danys hagueren estat monumentals. «No sóc tècnic especialista, però crec que la prevenció és la millor manera de preservar l’entorn, i potser durant els mesos d’hivern és quan les administracions s’han de dedicar a posar més sorra i recuperar aquesta platja que cada cop tenim més estreta», defensava Codina. Lamentava que «portem dos anys patint molt».

Per altra banda, Jorge Vázquez, un dels banyistes que ahir al matí es trobava prop de les destrosses, es mostrava sorprès. «Imagina amb quina força havia de baixar l’aigua, i ara ens preguntàvem si era va ser provocat per una canonada que va rebentar o directament per l’aigua que va passar per sobre», assenyalava el tarragoní. Vázquez també lamentava que amb les últimes pluges la sorra va desaparèixer i «s’haurien de prendre algunes mesures per no quedar-nos sense platja».

Les canonades, fora

El regidor de Territori i Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, explicava, per la seva banda, que «s’estan valorant els danys i encara no tenim un diagnòstic clar de què va passar». Sobre la canonada, defensava que «estava inutilitzada i amb tota seguretat s’acabarà retirant, ja que no compleix cap funció».

Pel que fa a la reparació de les destrosses, Puig va apuntar que «encara no tenim una data estimada de quan estarà arreglat perquè depèn de molts factors, però serà tan aviat com podem». Sobre la dutxa va dir que, com la resta d’espai, és d’Ematsa, i els tècnics ho repararan després de fer les revisions i valoracions corresponents.

Una de les embarcacions del club en desús que va caure a la riera

La platja Llarga, castigada un cop més per les pluges i el mal tempsCedida

Les canonades que passaven per sota

La platja Llarga, castigada un cop més per les pluges i el mal tempsCedida

tracking