Diari Més

Reivindicació

La CET reclama una llei contundent per lluitar contra l'ocupació

Ángel Juárez, president de la Coordinadora, diu que «l’administració ha de fer habitatge social»

Membres de la directiva de la CET durant la reunió que van celebrar el passat cap de setmana.

La CET reclama una llei contundent per lluitar contra l'ocupaciócedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta directiva de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), reunida el passat cap de setmana, va acordar reclamar una llei que permeti lluitar contra l’ocupació d’habitatges «per part de persones incíviques» i, per altra banda, exigeix a les administracions «la construcció d’habitatge social per a aquells que ho necessiten», va manifestar el president de l’organització, Ángel Juárez, qui va remarcar que «la CET la formen més de cent entitats», entre les quals «hi ha el Nàstic, l’ADT i diverses associacions de veïns». En la darrera trobada, la junta va parlar «d’ocupes, d’inseguretat i del fet que l’Ajuntament no ens té en compte per a res, per exemple per conèixer la nostra opinió sobre els consells de districte».

El president de la CET va afirmar que «estem en contra de l’ocupació d’habitatges privats i defensem els drets dels propietaris, però també entenem que és necessari que es faci habitatge social i que es revisi la política de lloguers». En aquest context, Juárez va apuntar que «una cosa són famílies humils i amb necessitats, i una molt diferent les persones que s’aprofiten d’altres que paguen religiosament impostos, la llum o l’aigua, mentre que els ocupes no ho fan i, a més, quan marxen d’una casa la deixen destrossada». Segons el president de la CET, «no es poden permetre els xantatges dels ocupes als propietaris d’habitatges, com està passant, i per això demanem que canviï la llei».

«És surrealista que els ocupes es riguin de les persones que compleixen i a les quals fins i tot amenacen de denunciar-les». «No es pot permetre l’ocupació d’habitatges per gent que té la cada molt dura», va afegir.

Per altra banda, la CET va mostrar la seva preocupació per la creixent sensació d’inseguretat «en zones com Campclar, Sant Pere i Sant Pau o la Part Alta». «L’administració no funciona i, al final, hi haurà brigades de seguretat populars si segueix creixent la inseguretat, fet que no ens agradaria perquè la seguretat no ha d’estar en mans dels ciutadans i sí de qui els representa». Juárez també es va referir a la creació dels consells de districte municipals per part de l’Ajuntament de Tarragona. «La clau de l’èxit del seu funcionament serà la participació de la gent i és preocupant que l’Ajuntament no ens hagi convocat, quan a la coordinadora hi ha més de cent entitats». «És normal que parlin amb les tres federacions de veïns, però no que no ho facin amb la CET», va apuntar.

tracking