Diari Més

Reclamació

L'Ajuntament de Tarragona demana a Adif que «cerqui solucions» per evitar sorolls a la nit

Veïns de la Part Baixa i Serrallo es queixen dels treballs nocturns que es fan a la xarxa ferroviària

Captura d'un dels vídeos denúncia.

Denuncien el soroll que provoquen unes obres nocturnes a les vies de TarragonaYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona demanarà a Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias)que «cerqui solucions» per evitar els sorolls nocturns que provoquen les obres que fa a la xarxa ferroviària. Des de fa mesos, veïns de la Part Baixa, del Serrallo i de Torres Jordi es queixen de les molèsties que ocasionen els treballs que es fan de matinada, moment del dia en què la circulació de trens es redueix de manera considerable.

El regidor de Territori, Xavi Puig, va manifestar ahir dijous a aquesta redacció que «ens preocupa el descans dels veïns de Tarragona». «Som sabedors que molts d’ells s’han vist perjudicats pels sorolls que Adif han ocasionat en horari nocturn», va afegir el portaveu del govern municipal. Puig va informar que pròximament celebrarà una trobada amb responsables d’Adif, en la qual l’Ajuntament plantejarà aquesta problemàtica i demanarà a l’empresa que s’adopti d’una solució per minimitzar els efectes sonors dels treballs.

El president de la Federació de Veïns Segle XXI, Jacinto Moreno, va dir, per la seva banda, que «estem contents per la reclamació que presentarà l’Ajuntament, perquè els veïns tenen dret al descans i no pot ser que per unes obres no puguin dormir». Moreno va afegir que Adif hauria de fer els treballs «durant el dia, tot i que sabem que és complicat». Aquesta informació la va avançar ahir dijous el Blog del Port, després que el dimecres representants veïnals mantinguessin una reunió amb membres del govern municipal.

Les queixes dels veïns de la zona baixa de Tarragona fa anys que es queixen dels sorolls. La darrera vegada que van publicar vídeos dels treballs d’Adif a les xarxes socials va ser el passat 27 de juliol, on es veien operaris fent intervencions a les vies, la qual cosa provocava una sèrie de sorolls, especialment molestos a la nit.

Segons el veí que va fer públics els vídeos,, «el soroll és insostenible i qualsevol persona que fes el mateix tindria visites policials i multa per la recurrència» A més, va assegurar que ha presentat queixes pel soroll que ocasionen a la nit els treballadors, però que «el resultat ha estat nul». Per altra banda, criticava que Adif no respecti el descans veïnal «com ho ha de fer qualsevol altra empresa o particular».

MÉS INFORMACIÓ

Denuncien el soroll que provoquen unes obres nocturnes a les vies de Tarragona

tracking