Diari Més

Seguretat

El semàfor a la sortida de Cala Romana serà una realitat aquest setembre

Els operaris ja han començat amb la primera fase de la instal·lació de l’element de seguretat viària que pretén reduir la perillositat del tram

Imatge dels treballadors iniciant ahir les tasques d'instal·lació del semàfor a Cala Romana.

El semàfor a la sortida de Cala Romana serà una realitat aquest setembreDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La històrica demanda dels veïns de Cala Romana d’instal·lar un element viari que redueixi la perillositat a la sortida del barri a l’N-340 sembla que ha arribat al seu fi. I és que segons el president de l’associació de veïns de la urbanització de Llevant, Saül Garreta, l’Ajuntament de Tarragona s’ha compromès a col·locar-hi un semàfor. En un primer moment, la idea era que fos una rotonda el que obligués els cotxes a reduir la velocitat i, per tant, fer més segur aquell tram de carretera però, tenint en compte que molts veïns que arriben amb bus al barri han de creuar l’N-340, el regidor d’Urbanisme, Xavi Puig, va apostar perquè fos un semàfor, que vetlla a la vegada pel vianant.

«La data prevista era a l’agost, però sembla que hi ha hagut una mena de retard i finalment s’instal·larà aquest mes de setembre», explicava Garreta, que es mostra satisfet perquè «el consistori ha passat, d’una vegada per totes, de les paraules als fets». De fet, ahir ja es veien alguns operaris que començaven amb les obres, concretament, tirant la línia de subministrament elèctric des del transformador, que està a uns 500 metres del pont, fins on es col·locarà el semàfor. Segons Garreta, el preu total de l’actuació rondarà els 100.000 euros.

El president de l’AVV Cala Romana recordava que es tracta d’un punt en el qual «hem hagut de patir víctimes mortals i la gent que no s’ho coneix s’hi juga la vida».

Exigeixen millores al barri

Per altra banda, Garreta va defensar que el que representa és un barri més de Tarragona i, per tant, «volem els serveis d’un barri». En aquest sentit demana que «es vagin fent efectius els compromisos, ja que mai s’ha fet res tot i els molts problemes que hem tingut a Cala Romana». Un dels temes que més preocupa als veïns és els robatoris en moltes de les cases. «Volem més seguretat al barri», exigeix Garreta. Per això, els veïns han proposat al consistori la instal·lació de càmeres de seguretat. «Volem un sistema que protegeixi la intimitat dels veïns però que sigui efectiu», assenyala el president de l’entitat veïnal.

En general, defensen també que cal una millora als carrers que solucioni els problemes d’accessibilitat, ja que a moltes persones amb mobilitat reduïda els és impossible circular, i que s’habiliti una connexió amb el nucli urbà de la ciutat. A més, denuncien una sèrie d’irregularitats en l’execució de les obres d’EMATSA que van començar ara farà un any. «Encara hi ha coses per rematar, papereres per recol·locar i deficiències en l’acabat de l’asfalt», lamenta Garreta. Per altra banda, i remarcant la proximitat al bosc, lamenten la maca de tallafocs en el perímetre de la urbanització «amb el perill que això comporta». Demanen també que soterrar les línies elèctriques, ja que essent aèries els dies de pluja produeixen talls de llum freqüentment. Finalment, denuncien que la Cala dels Capellans «s’ha convertit en un espai per al cruising i la deixadesa i brutícia de la zona «no permeten gaudir-la.

Garreta apunta que «hi ha moltes coses per fer» però celebra que hi ha «voluntat política» per part del govern local.

tracking