Diari Més

Mobilitat

Buny, Reby i Bird portaran els seus patinets elèctrics de lloguer a Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona va signar ahir el conveni amb les tres firmes, que podran operar amb un màxim de 500 vehicles cadascuna

Imatge d'arxiu d'un usuari de patinet elèctric circulant per Tarragona.

Buny, Reby i Bird portaran els seus patinets elèctrics de lloguer a la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja és oficial, Buny, Reby i Bird són les tres empreses de patinets elèctrics de lloguer compartit que operaran a Tarragona. L’Ajuntament va firmar ahir el conveni amb les companyies, que podran entrar a la ciutat a partir del 14, quan entraran en vigor les modificacions a l’Ordenança de Convivència, entre les quals destaca, principalment, el nou límit de velocitat a la major part dels carrers de la ciutat, que es rebaixa a 30 quilòmetres per hora, tal com va anunciar ahir l’alcalde Pau Ricomà. Uns canvis legals que s’han adoptat, precisament, per millorar la coexistència de cotxes i motos amb els vehicles de mobilitat personal (VMP).

Segons ha pogut saber Diari Més, les companyies podran optar a un màxim de 500 llicències cadascuna, és a dir, que a la ciutat hi podrà haver fins a 1.500 patinets elèctrics. «Com a mínim, el primer any creiem convenient no superar aquesta xifra», defensava el regidor de Mobilitat a l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig. «N’estem aprenent tots i seran les mateixes empreses les que faran de termòmetre i decidiran amb quants patinets volen competir i, si no hi ha un volum important de llicències, el negoci no és massa viable i volem que vinguin seriosament», afegia. En aquest sentit, Puig celebrava que «creiem que val la pena i poden contribuir a un canvi d’hàbits a la ciutat».

Segons l’edil d’ERC, encara no s’ha elaborat el mapa d’on se situaran els patinets elèctrics que els ciutadans de Tarragona podran llogar, ja que ho deixaran en mans de les empreses i el consistori valorarà si les seves propostes segueixen els criteris de mobilitat sostenible que defensa el govern municipal. «Les companyies ja detectaran els punts claus per col·locar els seus patinets, que segurament serà en estacions de transport públic, centres educatius, zones allunyades del centre però poblades, etc. Tenen aquesta expertesa i ho faran en funció de la demanda», assenyalava Puig. El regidor de Mobilitat defensava també que «les empreses no són la finalitat, sinó l’instrument per tenir una ciutat més saludable, ja que aquestes companyies poden aportar a Tarragona el saber fer d’altres ciutats i facilitar un canvi massiu en la mobilitat. Puig va recordar que les empreses s’hauran d’encarregar d’adquirir i instal·lar diferents aparcaments de bicis i patinets a diferents punts de la ciutat, en els quals els usuaris hauran de deixar els patinets lligats amb un cadenat que també hauran de proporcionar les firmes.

Reby, a punt

Per la seva banda, Cristina Castillo, cofundadora de Reby, assegurava a aquesta redacció que estan a punt per entrar a la ciutat, però encara els pot endarrerir el fet de comprar els aparcaments i contractar alguna empresa externa perquè els col·loqui. Pel que fa al risc de contagi de la covid-19, defensava que el personal de l’empresa desinfectaran els patinets diàriament amb productes homologats.

tracking