Diari Més

Successos

Ferit amb arma blanca durant una baralla en la terrassa d'un bar de SPiSP

L’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau reclama més seguretat al barri i demana una reunió d’urgència amb la Guàrdia Urbana

La terrassa del bar on es va iniciar la baralla continuava precintada ahir dimarts al matí.

Ferit amb arma blanca un home durant una baralla en la terrassa d'un barOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home va resultar ferit amb arma blanca la tarda del passat diumenge en el decurs d’una baralla que s’hauria iniciat en la terrassa d’un bar situat en el Bloc Sant Tomàs de Sant Pere i Sant Pau, van informar testimonis presencials. No és la primera vegada que en aquesta zona del barri es produeixen situacions problemàtiques, com va recordar el president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau Luis Trinidad, qui urgeix una reunió amb la Guàrdia Urbana de Tarragona davant la creixent sensació d’inseguretat existent. Dilluns, Trinidad va fer gestions per tancar una trobada amb el màxim responsable del cos policial de l’Ajuntament de Tarragona i aquesta tindrà lloc a finals de setembre.

Els fets es van produir cap a les 17 hores de la tarda de diumenge, segons van corroborar ahir a aquesta redacció els Mossos d’Esquadra. Un testimoni presencial va realitzar una trucada a la policia després de veure com un home de 22 anys agredia amb arma blanca un altre durant una baralla. Els Mossos van explicar que quan els agents van arribar a la zona, als voltants de la plaça de la Sardana, va trobar una persona amb sang que era atesa pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’home agredit presentava una ferida lleu i va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII per ser observat pels metges.

Els Mossos van activar la policia antiavalots, que es va desplaçar fins al lloc dels fets. La persona que va ser víctima de l’agressió va fer una descripció del presumpte agressor, qui va ser localitzat pels agents en el Bloc Sant Maties, situat a pocs metres de distància del lloc on es va produir la baralla i on resideix.

Els Mossos van informar que el presumpte agressor, al qual li van obrir diligències per lesions lleus, té antecedents. L’home no va ser detingut ni se li va trobar cap objecte. Per altra banda, la Guàrdia Urbana va decidir precintar la terrassa del bar on se suposa es va iniciar la baralla, que seguia clausurada ahir dimarts al matí, segons va indicar el president de l’associació de veïns.

Els veïns estan farts

La notícia va ser força comentada pels veïns de Sant Pere i Sant Pau, farts de la inseguretat que es viu al barri des de fa uns mesos, fet que ja va ser denunciar pel Trinidad a finals del passat mes de juliol, també a conseqüència d’una baralla que es va produir en el mateix lloc. El president de l’associació de veïns va expressar ahir «el nostre malestar i inquietud pels fets delictius que succeeixen sovint als voltants de la plaça de la Sardana». Trinidad va comentar que «són molts són moltes i molts els veïns que ens estan trucant, tant a nosaltres, com a Guàrdia Urbana de Tarragona pels aldarulls que s’estan produint» de manera reiterada en aquesta zona del barri tarragoní.

El president de l’entitat va indicar que, a més de la baralla amb el resultat d’un home ferit, «es va produir una altra». «Són diverses les vegades que hi puja la Guàrdia Urbana a aquest bar i des de l’associació de veïns venim denunciant fa mesos –al regidor responsable del cos policial– de la nostra inquietud per la situació de seguretat que s’ha instaurat al barri».

Trinidad va recordar que «la nostra associació de veïns s’ha caracteritzat sempre per intentar fer costat a tant a comerços del barri com als veïns i entenem que ja són moltes les persones que ens han expressat les seves inquietuds al respecte».

El president de l’entitat va afirmar que «és per la situació que es viu al barri que demanem una solució immediata a aquesta problemàtica perquè cada vegada s’està arribant més lluny i estic completament segur que, si no es posa remei, ben aviat lamentarem algun acte molt més greu. Trinidad va insistir a dir que «són molts els veïns que estan farts d’aquesta situació». A més, va afegir que «ho anem avisant de fa temps i no se’ns escolta».

Vigilància veïnal

Luis Trinidad va subratllar que entre els veïns de Sant Pere i Sant Pau es comença a parlar de dur a terme «una vigilància veïnal, fet que esperem no arribi perquè voldria dir que no s’ha fet res al respecte». Trinidat va remarcar que «els veïns s’estan cansant per la sensació d’inseguretat i, si això continua així, des de l’associació no tindrem més remei que donar-los suport».

A finals del passat mes de juliol, després d’una baralla que es va produir en el mateix indret i en la qual testimonis presencials van assegurar que va fer acte de presència una pistola, fet que no va poder ser comprovat pels Mossos d’Esquadra, el president de l’associació de veïns ja va advertir que «fa anys que demanem que hi hagi més presència policial i patrulles a peu a Sant Pere i Sant Pau perquè s’està convertint en un barri perillós». «Cada cop es produeixen més fets relacionats amb la inseguretat», va apuntar i, per tant, «demanem que s’intensifiquin els controls policials», va dir Trinidad. Després del succés de fa tres dies, la situació ha empitjorat i «la seguretat al barri s’està degradant», va afegir. Arran dels fets del juliol, els veïns van protagonitzar una recollida de signatures que va ser entregada a l’Ajuntament, amb l’objectiu d’aconseguir que s’augmenti la vigilància en un barri on resideixen prop de 20.000 persones.

tracking