Diari Més

Incidències

Desenes de llars tarragonines estan sense línia telefònica des de fa una setmana

Molts usuaris afectats són persones grans que no poden utilitzar el servei de teleassistència a causa d’una avaria que trigarà uns dies a ser resolta

L'avaria afecta diversos carrers de la ciutat, tant del centre com de la Part Baixa i altres zones.

Desenes de llars estan sense línia telefònica des de fa una setmanaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de domicilis de la ciutat de Tarragona, en la seva majoria localitzats en el centre de la ciutat i la Part Baixa, però també al barri de Sant Pere i Sant Pau, estan sense línia telefònica des de fa una setmana, segons va confirmar ahir dimarts Telefònica. L’avaria afecta un elevat nombre de persones d’edat avançada que resideixen soles i que utilitzen el servei de teleassistència com a mesura de seguretat i per poder informar si li passa alguna cosa inesperada, com va denunciar la filla d’una usuària que viu al carrer Castaños. L’avaria també afecta a carrers com Mallorca, segons va indicar la persona que va posar el crit d’alarma.

La companyia va indicar a aquesta redacció que el motiu de la incidència obeeix a una filtració d’aigua que ha afectat un sector del cablejat. Telefònica va informar que «la reparació és complicada i lenta, perquè cal restablir el cablejat afectat», i va assegurar que el problema estarà resolt abans que acabi aquesta setmana. La companyia va comentar que alguns telèfons tornaran a la normalitat demà dijous i altres ho faran el pròxim divendres. «Els serveis tècnics han donat màxima prioritat per arranjar aquesta avaria», va dir, per afegir que «el servei s’anirà recuperant de manera progressiva, per fases». Telefònica va reconèixer que hi ha clients que no disposen del servei des del passat dia 20 d’agost. Per altra banda, el servei de teleassistència va confirmar a aquesta redacció que són moltes les persones afectades

«Estem preocupats»

La filla d’una usuària del servei de teleassistència que resideix sola en el seu domicili del carrer Castaños va manifestar que «estem preocupats per si li pot passar alguna cosa a la mare i no es pot comunicar amb nosaltres de cap manera perquè no li funciona el telèfon». Una de les seves filles, que assisteix a una persona gran en el domicili d’aquesta al carrer Mallorca, també va dir que no podia disposar del servei de teleassistència a causa de l’avaria detectada des de la setmana passada.

Maite, nom de la persona que va denunciar aquest fet a aquesta redacció, va explicar que «des del passat 20 d’agost estem preocupats i angoixats per aquesta situació». «No és normal que, des de fa tants dies, hi hagi una avaria massiva que afecta gent gran que viu sola a casa seva», va subratllar. Maite es va posar en contacte amb Telefònica per reclamar la reparació de l’avaria de manera urgent. «Si la mare cau o li passa alguna cosa no es pot comunicar amb ningú», va dir, i va recordar que el servei de teleassistència només funciona amb la línia fixa de telèfon, que és la que va deixar de funcionar en un nombre important de domicilis de Tarragona. La seva mare té 95 anys.

Després de diversos intents per tal de reclamar la reparació de l’avaria, Maite va dir a aquesta redacció que avui dimecres «em posaré amb contacte amb la Generalitat». L’afectada va remarcar que situacions com aquesta «no es poden produir, perquè poden posar en risc persones grans que necessiten del servei de teleassistència» que, a més, dona tranquil·litat a les famílies «perquè sabem que, així, poden comunicar-se».

tracking