Diari Més

Medi Ambient

Tarragona es planteja controlar l'accés al Bosc de la Marquesa

El passat dissabte es va produir un incendi entre la Roca Plana i la Móra

Efectius dels Bombers intervenen en l'incendi del passat dissabte al Bosc de la Marquesa.

L'Ajuntament es planteja establir un sistema de control d'accés al Bosc de la MarquesaBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona es planteja adoptar un sistema de control d’accés de persones al Bosc de la Marquesa, com a resposta a l’incendi del passat dissabte que va afectar prop de 250 metres quadrats localitzats entre la Roca Plana i la Móra. L’objectiu seria protegir aquest espai és de gran valor ecològic i paisatgístic i un dels pocs de les seves característiques que existeixen al litoral de Catalunya.

La ràpida intervenció dels Bombers va impedir que el foc causés d’anys importants. La Generalitat va desplaçar set dotacions, de les quals dues aèries per sufocar un incendi que hauria pogut generar més afectació al medi. Una columna de fum va alertar de l’existència de l’incendi al voltant de les 15 hores. Les causes del foc no van transcendir.

En declaracions a l’emissora municipal Tarragona Ràdio, el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, va manifestar ahir dilluns que l’Ajuntament no descarta adoptar mesures per evitar situacions com les del dissabte de la setmana passada que afecten greument el fràgil ecosistema del Bosc de la Marquesa, un espai protegit.

Un espai protegit

Segons va dir el regidor Castaño a l’emissora municipal, el govern que presideix l’alcalde Pau Ricomà es planteja l’opció de regular l’accés a aquest indret ubicat entre la Punta de la Creueta –nord de la platja Llarga– i la urbanització de la Móra. El regidor no va avançar com es podria dur a terme el control de l’accés de persones a aquest indret natural, però sí que va dir que l’Ajuntament ho estudiarà. Castaño va comentar que no és fàcil adoptar mesures de control en un espai obert com és el Bosc de la Marquesa, amb diferents accessos, fins i tot per mar.

En els darrers temps s’han succeït episodis que posen en risc aquest paratge natural del terme municipal de Tarragona. El passat mes de juny la Guàrdia Urbana va imposar una multa a vuit persones que volien fer foc durant la celebració de la nit de Sant Joan. En aquest espai natural està prohibit fer foc i acampades.

tracking