Diari Més

Vandalisme

Denuncien pintades a la Font de l'Oliva i a diverses masies d'aquesta zona

L’Associació de Veïns de l’Oliva critica que els vàndals no tenen respecte per un indret amb molta història l’edifici del qual es va aixecar el 1897

L'edifici de la Font de l'Oliva ple de pintades que es van realitzar la nit de dissabte a diuenge

Denuncien pintades a la Font de l'Oliva i a diverses masies d'aquesta zonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l’Oliva van despertar-se ahir amb pintades a les diferents parets de les masies i de la Font de l’Oliva, una zona amb una important història tarragonina, especialment durant la Guerra del Francès.

«És una llàstima», lamentava el tresorer de l’Associació de Veïns de l’Oliva, Pere Manuel Llorens, qui assegurava que «gairebé totes les cases de la zona han estat pintades amb aquestes lletres, no tenen respecte». I és que més enllà de la bretolada de pintar les diferents parets de les cases de la Muntanya de l’Oliva, també van escriure a l’edifici de la Font de l’Oliva, un indret amb molta història.

Durant la Guerra del Francès, l’Oliva es va convertir en un fortí quan, la nit del 29 de maig del 1811, quan va començar l’atac de les tropes de Napoleó va ser presa pels francesos, que van aconseguir neutralitzar una de les zones més importants de la ciutat que, posteriorment, va ser destruïda. Sobre aquest succés, l’edifici conté dues plaques per homenatjar aquells tarragonins que van lluitar per defensar la ciutat però que, finalment, van acabar caient. Les plaques corresponen al primer i al segon centenari dels fets.

Sobre els fets de la nit de dissabte a diumenge, Llorens remarca que «amb l’anterior director del Museu d’Història de Tarragona, Lluís Balart, vam parlar d’instal·lar uns plafons indicatius perquè tothom vegi la importància d’aquesta edificació», però aquest projecte mai s’ha acabat d’executar. De fet, el tresorer de l’Associació de Veïns de l’Oliva assenyala que demanarà una reunió per tornar a activar el projecte i instal·lar aquests plafons en una zona que «durant el confinament va estar impecable, però que abans ja van tornar a pintar».

tracking