Diari Més

Cultura

L'Ajuntament de Tarragona treu a concurs públic la direcció artística del Centre d'Art

El nou alt càrrec serà l’encarregat de desplegar el projecte en les tres seus que es dividirà l’espai: la Casa Canals, el Mercat del Fòrum i la Tabacalera

Imatge d'arxiu de la presentació del nou Centre d'Art de Tarragona del passat mes de desembre.

L'Ajuntament de Tarragona treu a concurs públic la direcció artística del Centre d'ArtGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha obert el període de concurs públic per contractar el director artístic del Centre d’Art. Segons s’indica en els documents de la licitació, el consistori «no disposa de mitjans suficients per dur a terme la tasca específica de la direcció del centre, ara en fase de definició i creació, i es considera que a través de serveis externs i especialitzats podrà haver-hi una dedicació exclusiva, diferenciada i específica que optimitzarà la prestació del servei».

Va ser el desembre de 2019 quan l’alcalde de Tarragona i regidor de Cultura, Pau Ricomà, va anunciar que el Centre d’Art deixaria la ubicació provisional, el Tinglado número 2 del Port i es dividiria en tres seus: la Casa Canals, el Mercat del Fòrum i el magatzem número 6 de la Tabacalera. En aquesta presentació Ricomà va assegurar que en les pròximes setmanes s’obriria el concurs públic, tot i que no ha estat fins ara que s’ha dut a terme definitivament.

L’alt càrrec haurà de dur a terme la direcció artística del centre i serà l’encarregat de redactar el Pla Director, el projecte expositiu, de producció i formatiu així com la proposta de programació. També haurà d’elaborar el Pla de Comunicació, efectuar el seguiment i la implementació dels objectius estratègics del projecte, situar el Centre d’Art de Tarragona com a centre de referència artístic i creatiu a l’àmbit territorial i a nivell estatal i internacional i supervisar l’elaboració i execució del pressupost de cadascuna de les actuacions programades en el marc del projecte, entre altres.

El valor estimat del contracte s’enfila fins als 120.000 euros i la durada serà de tres anys amb l’opció d’una pròrroga de només un any.

Comissió d’experts

Per acompanyar a la direcció artística del centre, Ricomà va presentar també els nou experts que formaran el Consell Assessor. Aquests seran Joan Abelló, Manel Margalef, Assumpta Roses, Bel Olid, Marina Vives, Jordi Cervera, Chantal Grande, Lidia Porcar i Martí Peran.

Aquesta comissió tindrà com a funcions, entre d’altres, l’assessorament, com a comitè d’experts, en la selecció de la direcció artística i en el seguiment del Centre d’Art Tarragona durant tots els anys del contracte, i de la que formaran part també, el cap de gestió tècnica de Cultura de l’Ajuntament, i un representant del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Qualsevol canvi proposat per l’adjudicatari que afecti directament als Plans aprovats en matèria del Centre d’art en particular o d’arts visuals en general, s’haurà de comunicar a la Comissió de Seguiment. En el supòsit que existeixin discrepàncies, prevaldrà el criteri municipal.

Pel que fa a les noves seus del Centre d’Art, la Casa Canals serà l’espai on s’allotjaran les oficines administratives del centre i comptarà amb una sala expositiva de mig format. Serà concebut com a centre de recursos i comptarà amb la sala d’intercanvi i formació.

L’Antic Mercat del Fòrum serà l’espai destinat a les propostes més experimentals, les instal·lacions transversals i l’art emergent.

Finalment, el magatzem 6 de la Tabacalera i el seu entorn s’habilitarà progressivament durant aquest mandat com a sala d’exposicions, espai d’assaig, sales de coworking artístic, etc. La previsió és que durant aquest 2020 ja pugui entrar en funcionament la planta baixa d’aquest equipament.

tracking