Diari Més

Societat

Més de 10.000 joves han participat en les activitats i serveis d'assessorament de l'Oficina Jove

L’Oficina Jove del Tarragonès i l’Espai Jove Kesse tanquen per vacances després d’un estiu atípic

L'equipament ha rebut més de 3900 visitants des del mes de gener

Més de 10.000 joves han participat en les activitats i serveis d'assessorament de l'Oficina JoveCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Jove del Tarragonès, l’equipament que ofereix informació i assessorament a les persones joves, impulsat per la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona, és tancat per vacances des del 31 de juliol. L’oficina que durant aquests mesos ha atès a 5.600 persones joves des de consultes diverses, reobrirà les seves portes el dimarts 1 de setembre, en horari de 9 a 14 h, de dimarts a divendres.

L’Espai Jove Kesse per la seva banda romandrà tancat del 15 d’agost a l’14 de setembre inclòs i reobrirà al públic el dia 15 de setembre. L’equipament ha rebut més de 3900 visitants des del mes de gener a través dels diferents serveis que ofereix: programació d’activitats trimestrals, cessió d’espais i materials per a col·lectius, entitats i persones joves o els espais de la Primera planta d’oci educatiu. Enguany, davant de la situació sanitària actual, hi hagut una nova modalitat de persones participants a través de les activitats en format en línia o streaming. Durant aquests mesos, s’han donat d’alta a més de 600 usuaris a la plataforma virtual etarragonajove on persones joves de 12 a 35 anys han pogut participar de manera gratuïta en més de 30 activitats de diferents àmbits: música, teatre, dansa, informàtica, esports, etc.

L’espai es consolida com un equipament educatiu i cultural. Dels diferents serveis que ofereix, s’incrementen cada any les cessions d’espai per a persones joves i col·lectius a través del carnet Tarragonajove on realitzen activitats de caràcter intern o obertes al públic.

Cal destacar, després dels mesos de confinament, l’èxit de la campanya Estiu Tarragona Jove que ha aplegat fins a 4000 joves a les activitats educatives i culturals, ja sigui en format presencial o en línia. Tot i les mesures de seguretat i restriccions d’aforament i oferta, s’ha pogut acollir bona part de la demanda. Des de la conselleria de Joventut també es ressalta el suport i coresponsabilitat del jovent, talleristes i artistes en el compliment de les mesures que s’han instaurat als espais joves en matèria de seguretat sanitària.

A partir del 12 de setembre es podrà consultar tota la programació Tarragonajove prevista per a la temporada de tardor: aules temàtiques: cuina, teatre, coach, multiesport, cinema, fotografia i la novetat d’enguany que serà la pintura creativa. Com és habitual també hi haurà els tallers i accions en format monogràfic que s’han previst amb col·laboració d’entitats i persones joves, i també destacar les accions de la programació del cicle Cultura Kesse que inclou espectacles i exposicions de petit i mitjà format en diferents àmbits.

L’inici de les inscripcions seran a partir del 15 de setembre presencialment o a través del web www.tarragonajove.org

tracking