Diari Més

Ajuntament

El govern dona més espai al PP al consistori a instàncies del Defensor del Pueblo

El mediador ha donat la raó als populars, els quals lamenten que ERC i ECP s’hi havien negat per «obstaculitzar» la seva tasca a l’oposició

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Tarragona, on s'ha donat més espai al Partit Popular.

El govern dona més espai al PP al consistori a instàncies del Defensor del PuebloACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Tarragona, format per Esquerra Republicana i En Comú Podem, va oferir, la setmana passada, un despatx més gran als populars, després que el Defensor del Pueblo de l’Estat espanyol, Francisco Fernández Marugán, hagués donat la raó al grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona en la seva demanda de més espai al consistori.

Segons explica el portaveu del PP, José Luis Martín, quan es va formar el govern els van donar un despatx per a dues persones, en el que hi van poder afegir un lloc per una tercera. «El problema és que som dos regidors i dos assessors i era impossible que hi cabéssim tots quatre, de manera que jo treballava des d’un altre despatx», explica el popular. El fet que va dur al grup municipal a recórrer al Defensor del Pueblo és que «el govern ens deia que no hi havia més espai disponible a l’edifici de l’Ajuntament». No obstant això, Martín va demanar un informe sobre les sales buides i el resultat és que n’hi havia diverses.

El Defensor del Pueblo, en el seu informe, assegura que «l’administració haurà d’adoptar mesures per garantir als regidors els mitjans de suport necessaris per a l’exercici de les seves funcions i, si s’escau, justificar qualsevol limitació o restricció a l’accés a aquestos que pogués suposar una pertorbació en el normal exercici del càrrec de regidor».

«Obstaculitzar la nostra tasca»

Segons el portaveu del grup municipal del Partit Popular, ha estat «un fallit intent d’obstaculitzar la tasca dels grups de l’oposició que resulten incòmodes a l’alcalde Pau Ricomà, als que ha intentat impedir el desenvolupament del seu treball al consistori tarragoní». A més, Martín afegeix que «amb aquesta reprimenda que el Defensor del Pueblo destina a l’equip de govern, es demostra, una vegada més, com el mateix alcalde que prometia promoure la participació ciutadana no respecta ni tan sols la democràcia directa».

Segons Martín, quan Ricomà va arribar a l’alcaldia «va assignar arbitràriament i despòticament els espais on han de desenvolupar la seva tasca els representants de milers de tarragonins que no pensen com ell, sense atenir-se a la representativitat que correspon d’acord amb el resultat de les urnes. És el segell de la seva manera de fer política, intangible, despòtica i sectària, com hem pogut veure a altres àmbits del primer any de mandat, que en res ha beneficiat a la ciutat». El portaveu popular de Tarragona va recordar finalment que, ja a l’inici del present mandat municipal, el grup municipal del Partit Popular «vam denunciar que el nou govern independentista no estava respectant la representativitat dels partits constitucionalistes als diferents organismes de decisió de l’Ajuntament de Tarragona, el que podia suposar una vulneració, entre d’altres, del dret a la participació política i el dret a la llibertat ideològica».

tracking