Diari Més

Judicial

Condemnen a 3.600 euros de multa una escriptora per calumniar un jutge de Tarragona

Els fets es remunten a una conferència que va impartir Consol García del Cid al Senat el 28 de maig del 2017

Consol García del Cid

Condemnen a 3.600 euros de multa una escriptora per calumniar un jutge de TarragonaRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Madrid ha condemnat Consol García del Cid, escriptora que va denunciar els reformatoris durant el franquisme i el robatori de nens en aquests centres, a pagar una multa de 3.600 euros per calumniar un magistrat de l'Audiència de Tarragona en una conferència al Senat.

Els fets es remunten al 28 de maig del 2017 quan l'acusada va impartir la conferència «La defensa dels nens» al Senat.

Durant la seva intervenció, segons ha apuntat la Fiscalia en el seu escrit, va al·ludir a «magistrats octogenaris que apliquen el dret d'una manera autàrquica i parcial, com ara el senyor Carril Pan de la Secció 1 de l'Audiència Provincial de Tarragona».

En una sentència, datada el 30 de juliol i a la qual ha tingut accés Efe, el Jutjat Penal número 1 de Madrid considera que «de cap manera s'aprecia la veracitat de la condició de prevaricador del magistrat» i rebutja que les acusacions de l'escriptora es realitzaran des del «desconeixement jurídic».

Segons la resolució, «no deixa lloc al dubte» la «clara voluntat» de l'escriptora de «posar en dubte» el «prestigi professional» de jutge «imputant-li de manera directa la comissió d'un delicte la realitat o veracitat del qual no ha estat provat».

Per això, condemna l'escriptora per un delicte de calúmnies a una pena de 12 mesos de multa a raó d'una quota diària de 10 euros, una quantitat inferior a la que demanava la Fiscalia: 8.000 euros

tracking