Diari Més

Cultura

Tarragona es queda sense Seguici Popular per les festes de Santa Tecla

El PROCICAT no permet activitats amb més d’una entitat, fet que descarta també l’opció de celebrar-lo al Camp de Mart

La Víbria de Tarragona durant la cercavila del Seguici Popular de Santa Tecla de l'any passat.

Tarragona es queda sense Seguici Popular per les festes de Santa TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seguici Popular de Tarragona no es podrà celebrar finalment enguany, ni al Camp de Mart, tal com proposava l’Ajuntament de Tarragona, ni enlloc. Almenys, no es podrà dur a terme amb el format tradicional, pels carrers de la ciutat, ni tampoc a través de l’opció del consistori, que platejava fer passes de cada entitat a l’auditori.

Així ha estat confirmat a les entitats per part de l’Ajuntament. Segons ha pogut saber Diari Més, els motius que han dut al consistori a descartar finalment l’opció del Camp de Mart, que tampoc havia estat ben rebuda per la majoria dels 17 col·lectius que conformen el seguici, tenen a veure amb la normativa dels Plans de represa del sector cultural: la cultura popular i les associacions culturals del PROCICAT, la qual dificulta dur a terme les actuacions amb certa normalitat. Principalment, perquè només permet aquelles activitats en les quals hi participi una sola entitat, lluny del que és el Seguici Popular.

El document considera els membres de les entitats com a grups de convivència habitual, de manera que «quedaran exemptes del compliment de la distància física interpersonal de seguretat i de l’ús de la mascareta, durant la realització de la seva activitat habitual, sempre que no hi hagi presència de persones alienes al grup». No obstant això, s’estableix «el límit de 20 persones participants», fet que complica l’organització de les entitats, en algunes de les quals el nombre de membres és molt superior.

A més, el PROCICAT marca també que «no es permet la presència de més d’un grup de convivència habitual –és a dir, entitat– en una mateixa activitat». Així doncs, és impossible la celebració del Seguici Popular de Santa Tecla. Una de les opcions que segueix sobre la taula, però, és buscar la manera de celebrar les actuacions a través de gravacions o de manera telemàtica, tal com sí que permet «la nova normalitat».

De fet, els col·lectius que conformen el Seguici ja haurien presentat les seves propostes alternatives per tal de, almenys, poder realitzar alguna actuació. L’Ajuntament està ara estudiant les diferents idees rebudes i, en els pròxims dies, decidirà si es poden dur a terme d’acord amb la normativa vigent per aquesta mena d’espectacles, ja que s’està ultimant el programa de festes.

Preocupats per l’aforament

La idea inicial era que el Seguici tirés endavant al Camp de Mart. Aquesta era la ubicació on l’Ajuntament havia planejat destinar algunes de les activitats més potents de les festes de Santa Tecla, però hi havia un inconvenient, almenys per a les entitats del Seguici. Es tractava de l’aforament.

Segons els càlculs del consistori, el nombre màxim de persones permès en aquest espai és de 800 i, tenint en compte la trentena d’entitats que hi prenen part, convertia en inviable l’esdeveniment. Com es repartiria? Qui se n’encarregaria de fer-ho? Quina entitat es quedaria amb més gent fora? Seria un repartiment equitatiu? El fet és que el malestar entre moltes entitats ha estat gran en les darreres setmanes i així ho van fer notar.

tracking