Diari Més

Suspès un concert de Sant Magí perquè uns joves es van negar a dur mascareta

Els membres de l’organització de l’iMAGInada van creure convenient desallotjar les 500 persones que van assistir a l’esdeveniment al Camp de Mart

Moment del concert de Dolor Garcia i Tic Toc Birds que va haver de ser suspès al Camp de Mart

Suspès un concert de Sant Magí perquè uns joves es van negar a dur mascaretaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de l’iMAGinada es van veure obligats a suspendre, dissabte a la nit, un concert de hip hop a l’auditori del Camp de Mart perquè un grup de 40 joves es va negar, en més d’una ocasió, a seguir les mesures de seguretat per evitar el contagi de la covid-19.

L’espectacle de Dolor Garcia i Toc Toc Birds va començar a l’hora prevista. Va ser llavors quan, en veure que els integrants del nombrós grup no duien la mascareta posada, dos voluntaris de l’organització van acostar-s’hi i els van demanar que seguissin les normes. Els joves no van fer cas en cap de les diverses vegades que se’ls va cridar l’atenció i, fins i tot, els cantants els van demanar que complissin amb les normes establertes.

Segons Manel Torres, membre de l’organització de l’iMAGinada, l’actitud d’aquelles persones era més pròpia d’un camp de futbol que d’un concert. Torres lamenta, a més, que algunes de les persones del grup van arribar a fer comentaris sexistes molt inadequats, denúncia que algun dels assistents que va ser testimonis dels fets nega rotundament. De fet, segons ha pogut saber Diari Més, els joves van cridar «xivata» a una de les voluntàries en el moment d’una discussió, però defensen que «en cap cas vam tenir una actitud sexista». La picabaralla es va produir, precisament, quan els voluntaris van cridar l’atenció al grup per enèsima vegada, els quals expliquen que duien la mascareta abaixada «perquè estàvem bevent. No n’hi havia per tant». Els responsables de l’acte van decidir activar el protocol de Punt Lila i Multicolor pels suposats comentaris sexistes. En veure que eren molts i que no feien cas a cap de les indicacions de l’organització, explica Torres, van decidir que el millor era aturar el concert i desallotjar als més de 500 assistents a l’esdeveniment. «Vam valorar que era la millor opció, en lloc de fer-los fora a ells, ja que no volíem crear mal ambient», explica el jove.

No obstant això, Torres celebra que la resta d’actes de la iMAGInada s’hagin pogut celebrar correctament durant quatre dies, «i més en aquests moments que vivim, en els que s’han hagut de cancel·lar molts esdeveniments culturals».

Ricomà ho va presenciar

Els organitzadors van publicar al seu canal de Twitter el que havia passat. «Ahir dissabte al vespre al concert de Dolor García & Toc Toc Birds ens vam veure obligades a suspendre l’espectacle per l’incompliment dels protocols de la covid-19 i GSDfòbiques», deia. Un tuit que, precisament, va ser respost per l’alcalde Pau Ricomà. «Vaig ser testimoni de l’esforç dels organitzadors de la Imaginada pel compliment de tots els protocols i els estic molt agraït. Una minoria que no sap distingir fer de hooligans a un camp de futbol i estar a un concert no pot malmetre la feina dels músics i organitzadors», deia el batlle, lamentant els fets a través de les xarxes.

Arriba l’aigua de Sant Magí

Per altra banda, avui arriba l’aigua de Sant Magí a Tarragona des de Brufaganya, a les 14 hores. Després d’un llarg camí, els portants arribaran a la ciutat amb un vehicle de transport històric emulant les baixades dels anys 60 i 70 del segle passat, després d’haver de transformar la tradicional baixada amb carros i cavalleries. Avui també es celebren altres activitats, com ara l’espectacle TarrAQUAnins. Aigualida, a les 12 h. i a les 17.30 h. als Jardins del Teatre Metropol, una visita guiada a la Casa de la Festa, a les 18 h., el Tomb per les Muralles de Tarragona, a les 19 h., una caminada per la Part Alta, també a les 19 hores, i el concert d’Ara Malikian, el violinista d’origen libanès i ascendència armènia que ha enregistrat més de quaranta discos, ha creat la seva pròpia orquestra i ha participat en infinitat d’espectacles, a les 21.30 hores al Camp de Mart, entre altres.

tracking