Diari Més

Patrimoni

L'Estat crea una col·lecció de segells dels monuments de Tarraco

El valor postal del segell serà de 5,45 euros

Pla general de la grada de l'amfiteatre romà, a Tarragona.

romà, amfiteatre, estudi, Tarragona, anàlisiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estat ha decidit crear una sèrie de segells de correu denominada Conjunts Urbans Patrimoni de la Humanitat. 2020 Tarragona. La col·lecció es presenta en un format de fulla de bloc amb un segell de correu dedicat a la ciutat de Tarragona, el conjunt arqueològic de la qual va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000. Segons s’exposa en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), les característiques tècniques d’aquests segells hauran de tindre un procediment d’impressió de Calcografia i Offset, un suport estucat, engomat i fosforescent mat, amb un format de segell 75,2 per 40,8 mil·límetres, de fulla en bloc de 220 per 150 mil·límetres, un valor postal de 5,45 euros el segell i una tirada de 130.000 fulles bloc.

Està previst que la sèries es posi en circulació i es posi a la venda el 30 de setembre d’enguany i finalitzarà la seva comercialització el 31 de setembre de 2022, tot i que es conservaran immediatament el seu valor a efectes de franqueig, fins que es dicti una ordre que indiqui el contrari. Una vegada s’arribi a aquesta data, la Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos, SA. podrà interessar de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre-Real Casa de la Moneda la inutilització dels segells sobrants en l’emissió.

La Fábrica Nacional de Moneda y Timbre-Real Casa de la Moneda reservarà un mínim de 2.500 unitats de cada efecte, per atendre els compromisos derivats de la pertinença a la Unió Postal Universal i a altres organismes internacionals. D’altra banda, l’Estat també ha creat una segona sèrie de segells anomenada Efemèrides 2020. Incorporació de la dona a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que es començarà a comercialitzar el pròxim dia 29 de setembre, el qual tindrà un valor postal d’1,45 euros i una tirada de 144.000 segells.

tracking