Diari Més

Successos

Un furt a uns turistes acaba amb una picabaralla a la plaça de la Font

Les víctimes han començat a cridar i córrer darrere dels autors i dos homes han acabat barallant-se davant les acusacions de ser un dels lladres

Moment de la discussió a la plaça de la Font.

Incident a la plaça de la Font per un robatori a uns turistesDiariM Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manca de seguretat a la Part Alta segueix sent un llast que pateixen els veïns de la zona i que estan provocant crispació i preocupació entre els residents. Aquest dilluns al migdia una parella de turistes han patir un robatori per part d’un grup de joves que ha fugit corrents. Les víctimes han començat a perseguir els autors des de la baixada de la Misericòrdia i han entrat a la plaça de la Font demanant ajuda a crits a la gent perquè els ajudés a aturar-los.

Davant l’enrenou, la gent ha començat a sortir dels locals per veure que passava. Segons es pot veure en un vídeo enregistrat per una veïna de la zona, Eva Sagardoy, un home ha sortit de l’interior d’un establiment davant els crits dels turistes i un altre home que estava en un bar del costat, ha començat a increpar-lo, acusant-lo de ser el lladre. Amb tot, els turistes han continuat corrent per la plaça de la Font perseguint als lladres en qüestió.

L’acusació d’un home a un altre de ser el lladre ha comportat que tots dos s’enganxessin en una baralla. «L’home que ha acusat l’altre de ser el lladre ha intentat atrapar-lo amb la cadira», comenta Sagardoy, qui afegeix que «després, li hadonat un bon cop de puny a l’altre». La baralla no ha anat a més perquè «un dels amics ha acabat separant-los i emportant-se un dels involucrats en la baralla».

La sensació d’inseguretat a la Part Alta fa que l’ambient d’aquest indret sigui el d’una bomba de rellotgeria, provocada, segons els veïns, per les múltiples ocupacions de diferents pisos del carrer Sant Domènec i les Escales d’Arbós, darrere de la plaça de la Font. «Per les escales, la majoria de dies no hi pots passar perquè es posen aquests joves ocupes, quan els veus allà, has de donar la volta per anar cap al Portal del Roser», lamenta Sagardoy, qui assegura que «saben a qui han de robar i com han de fer-ho».

De fet, amb relació a aquest darrer robatori a uns turistes a la Part Alta, aquesta veïna de la plaça de la Font explica que «quan els tens localitzats per la plaça, veus com es van parlant entre ells i tenen tota una estratègia per robar a la gent, fent que primer passi un i després l’altre. Estudien a qui poden robar, es veu que estan organitzats». La sensació dels veïns és la d’estar «atemorits» per aquest grup de joves que s’han fet amos i senyors de la Part Alta i que no deixen viure amb tranquil·litat als residents ni passejar als turistes. «Quan vaig cap a casa sempre m’acompanyen, perquè visc en una zona amb molt d’ambient, hi ha molts bars i restaurants, però fa molta por anar sola», lamenta la veïna.

tracking