Diari Més

Municipal

Tarragona retirarà les terrasses al segon avís si no compleixen les mesures

La nova regidora de Domini Públic a l’Ajuntament, Cinta Pastó, demana als ciutadans que denunciïn els establiments que no mantinguin la distància

Cinta Pastó, nova regidora de Domini Públic i presidenta del Patronat de Turisme, durant la trobada d'ahir amb els periodistes.

Tarragona retirarà les terrasses al segon avís si no compleixen les mesuresGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona retirarà el permís de terrassa a aquells establiments que no compleixin les mesures de seguretat per evitar el contagi de coronavirus després de ser advertits en una primera ocasió. Així ho va expressar ahir la nova regidora de Domini Públic a l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, qui substitueix a Paula Varas en el càrrec.

Pastó va explicar que la «vigilància de la Guàrdia Urbana als bars i restaurants està garantida», tot i que encara no s’ha tancat cap terrassa a la ciutat. En aquest sentit, la nova edil va apuntar que «els primers que han de vetllar perquè es compleixin aquestes mesures són els mateixos propietaris dels locals». No obstant això, també va demanar als mateixos ciutadans que denunciïn a la Guàrdia Urbana aquells establiments que no compleixen amb les distàncies de seguretat. «Si jo passo per davant una terrassa i hi veig irregularitats en una terrassa truco a la policia i, això, ho hauríem de fer tots», va assenyalar Pastó, «perquè el que està clar és que, si tots vivim en una comunitat, hem de fer que aquesta funcioni». A més, Pastó també va fer una crida a la responsabilitat de la gent. «Vigilants som cadascú de nosaltres, si un té febre s’ha de quedar 14 dies a casa, i això la gent no ho compleix», va assegurar, afegint que «és una feina de tots, cadascú de nosaltres som guardians de la nostra salut i, si veiem una cosa que no ens agrada, diguem-ho».

Respecte al decret aprovat amb les mesures d’ampliació horària de les terrasses i de la possibilitat de fer-hi concerts, Pastó va remarcar que «acaba el 30 de setembre» i que, tenint en compte que es tracta de dos mesos en els quals hi ha les festes de Sant Magí i Santa Tecla, «no està gens malament». Pastó va defensar que «és més restrictiu que l’anterior, no són mesures laxes ni tampoc més permissives». La regidora també va comentar que «entenem les preocupacions que això suposarà pels veïns, és evident que es generarà més soroll, és evident que hi ha persones que podran cantar, tot ajudant a la cultura, però els horaris són de 12 a 14 hores del migdia i de 19 a 21 hores de la nit i, a més, no es podran utilitzar amplificadors». En aquest sentit, Pastó va defensar que es tracta d’«incentivar que la gent surti abans de casa i fer una ciutat una mica més encantadora». «Hem d’aprendre a viure amb la covid-19, en tenim per dies, i hem d’intentar ajudar a tothom que es pugui», va manifestar la regidora en referència a les molèsties que poden patir alguns veïns amb les mesures en favor de l’hostaleria.

Per altra banda, Pastó va dir, després de veure les queixes del sector de l’oci nocturn cap a aquestes mesures, que consideren que els pot afectar, que la seva conselleria no tancarà les portes a ningú, i va etzibar que, «no disposen d’una associació activa, sembla ser».

Error «monumental» de Pastó

Pastó, que també s’ha posat al capdavant del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, en substitució de Laura Castel, va assegurar que l’ocupació als càmpings i hotels de la ciutat de Tarragona en la primera quinzena de juliol havia augmentat en un 0,5% respecte a la mateixa època de l’estiu passat. Tot i que en la roda de premsa no ho va aclarir, fonts municipals van assegurar després a aquesta redacció que es tracta d’unes dades de l’Observatori del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat. Sobre això, el president de l’Associació d’Hotels de Tarragona, Xavi Jornet, va lamentar que es tracta d’un error «monumental» d’interpretació de l’estudi d’Eurecat, ja que aquest reflecteix les pitjors xifres pel sector de l’allotjament turístic. «Més que el mateix error, ens preocupa que ningú del Patronat de Turisme ni la mateixa nova regidora s’hagi adonat que aquesta afirmació és impossible», va dir Jornet, que va afegir que «espero que rectifiquin». De fet, el mateix Ajuntament va fer un comunicat rectificant l’error i assegurant que la dada real és que les nits comercialitzades en allotjaments en aquelles dates va caure en un 44% respecte a l’any passat.

Per altra banda, Pastó va explicar que des del Patronat s’ha readaptat la temporada amb l’objectiu de fidelitzar els visitants i va destacar que això es pot aconseguir aprofitant que Tarragona és una ciutat petita i que hi ha pocs casos de covid-19.

En referència a la manca de gerent en el Patronat de Turisme des del mes de febrer, la presidenta espera que aquesta plaça estigui coberta al mes d’octubre, després d’anunciar que les bases per la convocatòria ja estan publicades. «La figura del gerent és imprescindible», va finalitzar Pastó.

tracking