Diari Més

Societat

L'oci nocturn de Tarragona reclama el rescat sectorial

Reclamen a l'Ajuntament de Tarragona «que defensi el model d'oci nocturn de la ciutat» i «alternatives» al seu tancament

Imatge d'arxiu de la pista de ball d'una discoteca.

Mascaretes a les pistes de ball i zones VIP, les mesures que proposa el sector de l'oci nocturnPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant de les mesures adoptades pel Ministeri de Sanitat decretant el tancament de l'oci nocturn sine die els components del segellNitsQi de la secció d'oci nocturn de l'AEHTha enviat un comunicat per tal que lesinsitutcionsreconeguin la seva situació i reclamen el rescat del sector.

En aquestcomunicat, indiquen que les mesures «suposen la continuïtat de les preses per la Generalitat de Catalunya, i totes dues tenen un denominador comú: cap pla de contingència econòmica cap al sector i captipusd'entesaen els plans de protecció sanitària en l'entorn de l'oci nocturn presentats des de les patronals estatals».

Per altra banda denuncien que les sales de festa i les discoteques s'han quedat «sense interlocutors amb l'administració» i mostren la seva «resignació davant de la proliferació de propostes il·legals i comportaments incívics que han estat tractats, sovint, com a part de la nostra dinàmica de treball». Incideixen, de fet,en quèel sector sempre ha treballat per evitar elbotellóni els comportaments incívics en el context de l'oci nocturn.

La secció d'oci nocturn de l'AEHTtambé reclama una explicació pel que fa a les «raons epidemiològiques que porten a tancar tot el nostre sector», i posen en qüestió altres àmbits de la societat en els quals no es respecten les mesures de distanciamentnecessàries, com per exemple a les platges. «Som molt conscients i estem molt preocupats per la pandèmia, però no entenem quinssónelsítemsque permeten prendre decisions oposades en situacions similars»asseverael comunicat.

En el comunicat s'ha volgut incidir que els responsables de l'oci nocturntarragonís'han ofert a la traçabilitat dels contagis, oferint un registre de dades dels assistents «i sotmetent-nos a l'actuació inspectora».

Finalmentreclamen a l'Ajuntament de Tarragona «que defensi el model d'oci nocturn de la ciutat i que actuï de cadena de transmissió de les reclamacions de rescat sectorial davant de la Generalitat» o que el consistori els ofereixi «alternatives» al seu tancament.

tracking