Diari Més

Economia

Empresaris de Tarragona presenta mesures per «recuperar el teixit econòmic de la ciutat»

L'entitat demana un govern municipal d'unitat entre tots els partits durant dos anys

Pla obert de botigues tancades a la Rambla Nova de Tarragona.

Empresaris de Tarragona presenta mesures per «recuperar el teixit econòmic de la ciutat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris de Tarragona ha presentat un decàleg de mesures econòmiques amb l'objectiu de «recuperar el teixit econòmic de la ciutat». Entre aquestes, hi ha la creació d'una agència de cooperació i inversió empresarial, l'atracció de projectes d'economia circular, projectes per incentivar el consum a la ciutat o l'impuls de l'àrea metropolitana de Tarragona, mitjançant la gestió de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona o del tren-tramvia per part del Consorci del Camp de Tarragona. L'agrupació també s'adreça als partits polítics de la ciutat, als quals els demana que formin «un únic govern sense oposició, amb un pacte de ciutat que es pugui estendre els dos propers anys».

L'entitat, que reuneix més d'un centenar de professionals i empreses del territori, ha exposat diferents mesures perquè la ciutat surti reforçada de la crisi econòmica causada per la covid-19. Moltes d'elles vinculades al turisme. D'entrada aposten posar en valor «les inversions privades del territori» enfocades al turisme esportiu. Entre aquestes, citen el projecte de Mas d'en Sorder. També demanen que es creï una agència de cooperació i inversió empresarial, per atreure inversions vinculades al turisme, a la química i a l'economia circular. A banda, proposen que s'impulsi una agència de gestió del destí turístic per atreure inversions en aquest àmbit.

En matèria de comerç, demanen al consistori que subvencioni compres a les botigues de la ciutat. A més, sol·liciten ajuts per als despatxos que es troben en pisos per tal que es traslladin a locals buits, així com posar un impost als locals que estiguin buits més de sis mesos. Aquestes dues darreres mesures, segons els empresaris, afavoririen crear una bossa d'habitatges destinats al lloguer.

Govern únic

Els empresaris també s'adrecen als grups polítics de la ciutat per demanar-los que vagin alineats en la mateixa direcció. Per això, proposen un govern d'unitat entre totes les formacions durant dos anys. «Deixem la burocràcia que ens envolta i siguem eficients. No tinguem tancat l'ajuntament ni un dia més. Les empreses necessiten una administració al seu costat i no al davant actuant fins i tot d'autoritat sancionadora amb expedients sense sentit», afegeixen.

tracking