Diari Més

Veïnal

Els veïns de Bonavista denuncien més inseguretat amb els fanals nous

La proximitat amb alguns pisos i la nova base més plana dels punts d’il·luminació fan que els lladres ho tinguin més fàcil

Un dels nous fanals que s'han instal·lat al costat de dos balcons al barri de Bonavista.

Els veïns de Bonavista denuncien més inseguretat amb els fanals nousCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns veïns del barri tarragoní de Bonavista tenen una preocupació més sobre la inseguretat al barri: els nous fanals. L’Ajuntament va començar a canviar els llums dels carrers del barri fa, aproximadament, uns 15 dies, ja que era una llarga reivindicació de l’Associació de Veïns de Bonavista. El problema ha estat que els fanals rodons s’han canviat per uns de plans i la seva proximitat amb alguns balcons del barri amoïna a alguns veïns que veuen com ara ho tenen més fàcil perquè els entrin a robar a casa.

L’AVV Bonavista feia dos anys que lluitava perquè es renovés l’enllumenat del barri perquè es produïen molts talls de llum en alguns carrers. Ara, fa uns 15 dies aproximadament, es va renovar tot el cablejat i els llums perquè «Bonavista brilli més, ja que els nous fanals són de LED i donen més lluminositat al barri», segons explica a aquest mitjà la presidenta de l’AVV Bonavista, Loli Gutiérrez, qui assegura que «a l’associació de veïns només han vingut a queixar-se dues o tres persones, però convidem que vingui tothom que tingui aquest problema, perquè sinó, no podem detectar els problemes del barri».

Una d’aquestes persones és Tasio Sánchez, un dels veïns del barri que té un fanal al costat de casa seva. «Està a tocar del balcó i el plat és pla, que facilita la comoditat de posar-hi el peu», denuncia Sánchez, qui argumenta que «amb les antigues en forma de bola han entrat per fanals en diversos pisos de Bonavista, ara encara ho tenen molt més fàcil». El mateix veí detalla que «hi ha més persones que estan descontentes amb el disseny dels nous fanals». Una altra veïna preocupada per aquest nou punt de llum és Paqui Martínez, qui lamenta que «abans hi havia el mateix problema, ja s’enfilaven pels fanals i això que era més complicat, ara ja ho tenen fàcil del tot», i afirma que «estem molt insegurs, jo he viscut tota la vida al barri i sempre ha estat una zona tranquil·la, però ara hi ha molta inseguretat».

Una inseguretat que s’ha vist incrementada ara, en alguns punts del barri, amb aquests nous fanals que tenen la base plana i, per tant, permeten una escalada més senzilla. «A mi em fa por, treballo a torns i, quan em toca anar de nit, marxo molt preocupada amb por de pensar que em pot entrar qualsevol a casa».

«No hi ha més llum»

Una altra de les queixes dels veïns respecte a aquests fanals és que «no hi ha més llum». «La il·luminació vella feia llum tant al carrer com cap amunt, ara només en fa cap avall, que és del que es tracta, però dona una sensació de més foscor, de penombra», explica Martínez. Els veïns també coincideixen en el fet que paguen «molts» impostos i que «no sabem per què», ja que «ara ens canvien els fanals, que només han canviat la part de dalt, i ara també canvien els contenidors soterrats pels normals, potser valdria més que ho fessin tot bé des d’un començament». Tot i aquestes queixes, la presidenta de l’AVV Bonavista diu que «no tots els fanals estan a prop dels balcons, n’hi ha de separats i no són un problema. Són casos molt concrets dels 1.066 fanals que s’han instal·lat», i afegeix que «hem de mirar-ho amb deteniment, però serà l’Ajuntament i els tècnics els qui decideixin si s’han de canviar».

tracking