Diari Més

Inseguretat

Un seguit d'actes vandàlics disparen la preocupació dels veïns de Sant Salvador

Un grup de joves d’entre 15 i 17 anys haurien punxat, durant la setmana passada, les rodes de quatre vehicles que estaven estacionats al barri

Imatge de la zona d'Interblocs, on es concentren la majoria de pisos ocupats a Sant Salvador.

Un seguit d'actes vandàlics disparen la preocupació dels veïns de Sant SalvadorCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aparició de quatre cotxes amb totes o alguna de les rodes punxades ha disparat la preocupació i inseguretat dels veïns del barri de Sant Salvador de Tarragona. Segons els mateixos habitants de la zona, va ser un grup de joves d’entre 15 i 17 anys els qui van protagonitzar aquests actes vandàlics la setmana passada i les víctimes ja han interposat la denúncia corresponent als Mossos d’Esquadra.

Segons explicava un dels veïns del barri, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, el propietari d’un dels cotxes afectats es va trobar totes les rodes del seu vehicle punxades quan es disposava a anar a treballar a les 5 hores de la matinada. Afortunadament, va poder utilitzar un cotxe de la família per desplaçar-se al seu lloc de feina, explica el veí, que lamenta que «són gamberrades de molt mal gust».

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns de Sant Salvador, Toni Garcia, explica que es tracta de quatre episodis vandàlics puntuals, els desmarca de la problemàtica amb les ocupacions i assegura que ja estan en contacte amb el servei de proximitat dels Mossos d’Esquadra per posar fre a aquests fets. «Des dels Mossos ens diuen que denunciem aquesta mena de casos, i és cert que és complicat enxampar in fraganti aquests actes delictius». No obstant això, Garcia assenyala que la presència policial al barri ha augmentat en els últims mesos, tal com es demanaven els veïns.

Ben diferent és l’opinió d’un usuari a Twitter, que ahir publicava una sèrie de piulades en les quals assegurava que el patrullatge policial no és una realitat. «Què ha de passar perquè la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament faci patrulles a consciència en el barri de Sant Salvador?», deia el missatge del veí, que assegurava també que «els veïns estem farts d’aguantar en les nostres pròpies carns el vandalisme, delinqüència i molt més que es produeix al barri. La situació va a pitjor i al final serem els veïns els que haurem d’actuar».

Episodis de violència

Per altra banda, un altre veí del barri assegurava que, a més dels cotxes amb rodes punxades, sovint es produeixen episodis de violència que creen inseguretat a la gent de Sant Salvador. Explicava que, fa tres setmanes, un grup de quatre va apallissar a un jove del barri i que aquest encara no s’ha pogut aixecar del llit per les lesions que li van causar. «El noi no va voler denunciar els fets als Mossos perquè es veu que coneixia als atacants, era com una mena de venjança», relata el veí, que assegura que, tant ell com d’altres que li han fet saber, estan molt preocupats per aquests episodis.

Tot això a banda de les ocupacions il·legals de la zona d’Interblocs, on des de fa temps hi ha un problema de convivència que, segons Garcia, però, no comporta casos de violència. «El tema de la comunicació directa amb els Mossos en cas que els veïns vegin moviments en pisos buits està funcionant, em consta que ja hi ha hagut avisos de veïns i els cossos de seguretat estan responent correctament», deia, finalment, Garcia, president de l’entitat veïnal.

tracking