Diari Més

Administració

Llargues cues d'espera a la Rambla Nova per fer tràmits a l'OMAC

A les oficines cal mantenir una distància de seguretat que no es compleix sota la petita carpa que hi ha per protegir-se del sol

Una vintena de persones esperant per fer gestions a l'OMAC i protegint-se del sol ahir a mig matí.

Llargues cues d'espera a la Rambla Nova per fer tràmits a l'OMACGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova normalitat i la distància social a la qual obliga han provocat que la Rambla Nova de Tarragona sigui aquests dies l’escenari de llargues cues de gent que necessita fer tràmits a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OMAC). A l’interior de les dependències municipals s’ha establert que hi hagi un màxim de tres persones, fet que obliga la resta a esperar a fora. Per evitar que els qui conformen la fila a l’exterior pateixin les fortes calors d’agost sota el sol, l’Ajuntament ha col·locat una carpa que fa ombra. Aquesta però, és de dimensions limitades i, per tant, no és possible mantenir la separació social. Segons fonts municipals, tècnics del consistori ja han pres les mides necessàries i aviat es col·locarà una altra carpa més gran.

A més, l’Ajuntament va decidir també que per acudir a fer tràmits a l’OMAC s’hagi de demanar cita prèvia. Així, hi ha una filera pels que ja han demanat hora i una altra pels que no, que s’atenen igualment sempre que hagin de realitzar una gestió d’urgència, segons explicava una treballadora de l’oficina. «Molta gent ve sense demanar cita prèvia perquè el tràmit que han de realitzar és urgent, com ara quan neix un nadó o, en la majoria dels casos, persones que necessiten un certificat per demanar l’Ingrés Mínim Vital», explicava la funcionària que controlava l’entrada de la gent a l’interior. «No garantim que puguem atendre a aquells que no tenen cita prèvia, que són la majoria dels que venen però, si podem, ho fem», afegia.

La treballadora també explicava que les cites es donen per a 20 minuts i, com que hi ha tràmits que poden durar més estona, els de la cua poden arribar als 30 o 40 minuts d’espera al carrer. Assenyalava també, però, que en alguns casos les gestions duren menys. «Hi ha sis taules i anem jugant una mica perquè les cites puguin seguir la puntualitat i, un altre problema, és quan van a esmorzar les funcionàries que atenen la gent, que ho fan de dos en dos i llavors la gent també s’ha d’esperar més estona», afegia la treballadora, que reconeixia que, «tret d’alguna persona, gairebé tothom és comprensiu i respectuós».

Un dels ciutadans que hi havia estava va haver de fer cua durant uns 20 minuts només per demanar la cita prèvia, una espera que haurà de repetir el dia que li toqui fer els tràmits. «No vinc sovint, gràcies a Déu», reconeixia l’home, que lamentava que «el tema funcionariat va tranquil, al contrari del món real on tothom va de pressa». A més, explicava que quan va arribar hi havia molta més gent que en aquell moment, quan hi havia una desena de persones sota la carpa.

Una altra persona que estava fent cua, també sense cita prèvia, era el Javi, que volia presentar una sol·licitud per poder col·locar terrassa al bar que regenten els seus pares. «La cita prèvia te la donen per al cap de 15 dies i em van dir que, si volia, podia venir aquí i fer cua, espero tenir sort i que em puguin atendre», deia l’home, que lamentava que un altre treballador que controlava l’accés li havia dit que ha de demanar cita. «A veure si s’aclareixen, jo considero que el meu tràmit és força urgent perquè quan faci fred ja no necessitaré posar la terrassa al bar», deia finalment.

Ciutadans vol un millor sistema d’ombra a l’OMAC

La regidora de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Sonia Orts, reclama «la instal·lació d’un sistema d’ombra que cobreixi les necessitats dels usuaris de l’OMAC», ja que «la carpa actual és totalment insuficient i les persones que fan cua, buscant l’escassa ombra, no poden respectar la distància de seguretat». Per això, el grup municipal de Ciutadans de Tarragona va presentar ahir un prec per escrit en què demana a l’equip de govern que solucioni la situació al més aviat possible. La regidora explica que «a l’interior de l’OMAC sí que es respecten totes les mesures de seguretat, però a l’exterior la situació és esperpèntica, ja que, en ple estiu, es formen cues d’usuaris que intenten aconseguir un lloc a l’ombra». Orts lamenta «la negativa del govern, que no vol destinar 10.000 euros per instal·lar uns tendals que protegirien del sol i la pluja i servirien per garantir unes mínimes condicions als ciutadans que esperen per fer els seus tràmits a la porta de l’OMAC».

tracking