Diari Més

Espais Públics

El jardí vertical de la Tabacalera, sec del tot a l'espera de ser desmantellat

L’Ajuntament va adjudicar la retirada de l’estructura el passat mes de maig, però encara no s’ha fet

Imatge de l'estat de sequera que presenten les plantes del jardí vertical per la manca de reg.

El jardí vertical de la Tabacalera, sec del tot a l'espera de ser desmantellatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A l’espera del seu desmantellament, el jardí vertical que conforma la façana de l’edifici de la Tabacalera de Tarragona mostra un aspecte de sequedat total, que ha cridat l’atenció a molts dels veïns de la zona. La manca de reg, tot i no tenir confirmació oficial de l’Ajuntament que l’aigua s’hagi tallat, sembla ser la causa del mal aspecte de les plantes.

De fet, el mal estat d’aquest sistema de reg i la consegüent pèrdua d’aigua provocava, mesos enrere, l’oxidació del sistema de recollida de les aigües i problemes d’insalubritat i brutícia quan aquestes queien al passeig de la Independència. Per aquest motiu, tot indica que el mateix consistori ha decidit tallar el reg del jardí, el qual «serà desmantellat en els pròxims dies», segons fonts de l’administració local. El passat mes de maig l’Ajuntament va adjudicar les obres de retirada de l’estructura a Plan Consulting Grup, SL però, a hores d’ara encara no s’ha fet res.

El consistori ja va anunciar que creu més convenient destinar els recursos que es gasten amb el manteniment del jardí vertical a millorar altres jardins i parcs de la ciutat pels quals pot passejar la ciutadania. A més, considera que amb aquest desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera es dignificarà i es posarà en valor l’espai.

tracking