Diari Més

Urbanisme

Veïns de Bonavista participen en l'arranjament de la plaça de la Font

El 18 d’agost serà l’escenari del barri on es repartirà l’aigua provinent de Sant Magí de la Brufaganya

Loli Gutiérrez i dos membres de la junta de l'associació de ve

Veïns de Bonavista participen en l'arranjament de la plaça de la Fontcedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Font de Bonavista ha començat a canviar el seu aspecte gràcies a la participació directa de persones del barri per iniciativa de l’associació de veïns i la intervenció de la Brigada Municipal. El 18 d’agost aquest espai del barri de Ponent serà el punt des d’on es distribuirà l’aigua procedent de Sant Magí de la Brufaganya, que aquest any es repartirà en set indrets de la ciutat de Tarragona. A més, el 2021 se celebrarà el cinquantè aniversari de la inauguració de la plaça que porta el mateix nom que la més coneguda de la ciutat, motiu pel qual la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, va iniciar una campanya per posar-la a punt.

Dijous de la setmana passada Gutiérrez i altres membres de la junta directiva van acabar de pintar una tanca de la plaça i demà dimarts, la Brigada Municipal procedirà a la col·locació de nous bancs i papereres. La presidenta de l’associació va comentar a aquesta redacció que «la plaça –on s’ubica l’edifici del Centre Cívic– necessitava dotar-se d’un aire fresc i d’alegria, i finalment hem pogut fer realitat una idea que feia temps que volíem dur a terme». Gutiérrez va explicar que «vaig parlar amb l’Ajuntament de la necessitat de renovar la plaça i la resposta va ser immediata».

Gutiérrez va recordar que «el pròxim any es compliran cinquanta anys de la inauguració de la plaça de la Font de Bonavista i, per aquest motiu, vam demanar que s’arrangés». Els veïns del barri que el 18 d’agost vagin a recollir l’aigua de Sant Magí ja veuran els canvis. Va ser l’associació de veïns qui va decidir que aquest fos el lloc per fer entrega de l’aigua arribada de la Brufaganya, acte que forma part de les tradicions tarragonines.

Altres mesures que contribuiran a millor la plaça són la col·locació de «deu bancs nous i la descàrrega dels arbres, i el dia 17 d’agost arribaran les papereres», va apuntar Gutiérrez, qui va dir que aquesta setmana «la plaça, per la que sento admiració, haurà canviat».

La presidenta de l’associació de veïns es va mostrar molt satisfeta amb l’acord a què va arribar amb la Brigada Municipal «per poder pintar nosaltres les tanques amb molts colors per donar vida a la plaça». Un altre objectiu és «posar a la font un escut de la ciutat més bonic que el que hi ha ara i també el pintarem, bé aquest any o el pròxim, quan se celebrarà el cinquanta aniversari de la inauguració». També s’arranjaran alguns elements de la plaça que s’han deteriorat a causa del pas del temps.

tracking