Diari Més

Medi Ambient

Reparteixen 60.000 bosses de compostatge al Mercadet de Bonavista

Ahir es va encetar una iniciativa que continuarà durant els dos diumenges vinents per reduir les bosses de plàstic

Imatge de les bosses que s'han començat a repartir aquest diumenge.

Reparteixen 60.000 bosses de compostatge al Mercadet de BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat de Bonavista ha repartit aquest diumenge 60.000 bosses de nansa compostables als paradistes perquè puguin lliurar la compra que realitzen els usuaris del mercat. Aquestes estan fabricades amb materials biodegradables i disposen dels corresponents segells de compostabilitat.

L'objectiu d'aquestes bosses és que poden ser usades per la ciutadania per a dipositar la matèria orgànica a les seves llars i reduir la quantitat de plàstic que generen. En totales repartiran 150.000 unitats fins a exhaurir existències.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya informativa que porta a la implantació d’un nou sistema de recollida selectiva al mercat ambulant. Quinze educadors ambientals van repartir bosses de compostatge que suporten un pes de fins a 6 kilos.Aquesta iniciativa seguirà durant els dos diumenges vinents.

L'objectiu és incrementar la recollida selectiva en una zona on es produeixen molts residus i, al mateix temps, reduir la despesa de neteja que actualment és de 100.000 euros l'any, dels quals, 30.000 euros són el que paga l'Ajuntament pel tractament de residus a la incineradora.

Diversos informadors ajuden als paradistes a separar els residus que generen.Es tracta de cinc noves illes de contenidors de fins a nou metres. En el cas dels de l'orgànica, aquestsporten un xip per tal de poder portar el registre de cada parada per saber qui recicla bé i quants residus genera cadascú.

Un cop passat el període informatiu, a partir de setembre s'aplicaran unes taxes als paradistes, que pagaran un preu mensual que anirà d'1 a 55 euros, segons el reciclatge que facin. Així, aquells que tinguin un grau de compliment de reciclatge alt (de més d'un 75%) pagaran una taxa simbòlica d'un euro; els que tinguin un compliment del 50% al 74% pagaran una taxa de 27,50 euros; el que compleixin entre un 25%-49% pagaran 41 euros i els que compleixin menys del 24% pagaran la taxa més elevada, 55 euros. A més, en un futur també s'aplicaran sancions als qui reincideixin en la negativa a separar les fraccions.

tracking