Diari Més

Hosteleria

Els bars i restaurants de Tarragona podran fer concerts a les terrasses

També s’ha unificat l’horari de tancament, de manera que podran ocupar la via pública fins a les 2 els caps de setmana

Els bars i restaurants de la plaça Corsini podran contractar actuacins musicals per atraure clients

Els bars i restaurants de la ciutat podran fer concerts a les terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poder celebrar concerts a la terrassa o tenir-la oberta fins més tard són algunes de les noves mesures temporals que la regidoria de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat per donar un cop de mà al sector de l’hostaleria després de la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Pel que fa als actes musicals, el decret mitjançant el qual s’han aprovat aquestes mesures resol «autoritzar a aquells titulars d’establiments d’hostaleria i restauració que disposen d’una autorització municipal per ocupar la via pública amb la instal·lació d’una terrassa, a celebrar actuacions de tipus musical en format ambiental», sempre que es compleixin una sèrie de condicions. En primer lloc, han de ser «organitzades en aquells indrets o places que comparteixen terrasses i els permet disposar d’un espai comú pel seu gaudi i, a la vegada, dur a terme l’actuació complint amb la normativa de seguretat de prevenció del risc de contagi de la covid-19 vigent en cada moment». En segon lloc, els concerts hauran de tenir un format acústic o mitjançant aparells electrònics de «baixa potència», per tal de no molestar els veïns.

Aquestes actuacions només es podran celebrar en les franges horàries de 12 a 14 hores i de 19 a 21 hores. Segons fonts municipals, el fet de fer-ho a l’hora del vermut i abans de sopar facilitarà l’assistència als locals en horaris que ara tenen poca clientela i no entorpirà ni els serveis de dinar i sopar ni el descans dels veïns. A més, començar l’activitat a les 19 hores farà que la gent surti més d’hora al carrer, ampliant les hores d’activitat a la restauració a diferència d’ara, que aquesta se centra a partir de les 21 hores.

També caldrà comunicar al departament municipal de Domini Públic, mitjançant el tràmit genèric telemàtic, el dia i la franja horària escollida per a fer l’actuació musical, amb una antelació prèvia de 3 dies hàbils, de manera que es pugui avisar als serveis de la Guàrdia Urbana. El decret recull també que «en cap cas les actuacions musicals suposaran un increment d’aforament en les terrasses directament afectades o de creació de punts d’aglomeració de persones. Els titulars de l’autorització a la via pública seran responsables de vetllar pel compliment d’aquest punt per evitar situacions de risc de contagi de la covid-19». Finalment, els locals estaran obligats també a disposar d’una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil que cobreixi el risc derivat de dur a terme l’actuació musical.

Per altra banda, l’Ajuntament ha aprovat també un «horari comú de tancament de l’activitat en terrasses situades a la via pública o espais oberts, de manera excepcional i com a mesura d’ajut per reactivar el sector d’hostaleria i restauració i que disposa d’autorització municipal per a instal·lar una terrassa». Així doncs, els establiments de la ciutat podran tenir les taules i cadires al carrer fins a la una de la matinada de diumenge a dijous i fins a les dues de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festius.

Segons fonts del consistori, aquesta mesura dona resposta a una demanda del sector i, a més, es pren perquè el fet que només els negocis de la plaça de la Font poguessin obrir fins a les dues de la matianada comportava que tothom anés a la plaça cap a la una de la nit, el que provocava un augment de les molèsties als veïns que viuen a la zona i un augment considerable del risc de contagi a causa de la major afluència a l’espai en qüestió a aquella hora.

tracking