Diari Més

Habitatge

Pisos de tres i quatre estudiants per no haver de pagar més de 300 euros

Alumnes de la URV comencen la recerca d’habitacions amb la incertesa d’un possible confinament

Villalobos, que farà el màster d'Arqueologia del Quaternari, busca pis a Tarragona amb un amic.

Pisos de tres i quatre estudiants per no haver de pagar més de 300 eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici d’un nou curs a la Universitat Rovira i Virgili significa també la recerca per part dels estudiants d’una habitació per la qual no hagin de pagar un preu desorbitat. Això, però, només s’aconsegueix d’una manera: compartint pis i, a vegades, amb molta gent. S’arriba així a la conclusió que, per no pagar més de 300 euros per una habitació on poder dormir, s’ha de conviure almenys amb dues o tres persones més.

Adrian Osuna és un jove d’Estepa que enguany farà segon de Medicina a Reus. Explica que va demanar el trasllat del grau a una altra universitat i, per aquest motiu, va deixar el pis en el qual vivia l’any passat. El canvi de centre no se li ha concedit i per això n’ha hagut de buscar de nou. Osuna, però, ja ha fet la feina aquest estiu. «He trobat una habitació molt ràpid i compartiré pis amb tres persones més per 200 euros mensuals», explica el jove, que assegura que és un bon preu si es comparen amb els d’Andalusia. A més, reconeix que parlarà amb el propietari per acordar què fer en cas d’un nou confinament, perquè l’anterior habitatge el van seguir pagant durant els tres mesos d’estat d’alarma sense viure-hi.

Una altra jove que busca pis a Tarragona és Pilar Rastoll, d’Alacant. Estudiarà Infermeria i explica que està buscant pis a través de diferents plataformes de Facebook i pàgines web, i aquest cap de setmana vindrà a la ciutat per veure ja algunes habitacions que li han agradat. «El preu no baixa de 200 euros compartint la casa amb dues o tres persones més», assegura Rastoll, que indica que, comptant els costos de llum, aigua i Internet, puja a 220 o 250, aproximadament. De moment està parlant amb un noi de Girona i dos de Tarragona per anar a viure amb ells, i comenta que parlarà amb els llogaters per assegurar-se que queda clar que faran en cas de confinament o de restriccions de mobilitat entre comunitats autònomes. «Vull saber on em poso i les garanties que tinc», assenyala Rastoll.

El problema d’un possible nou confinament preocupa principalment als estudiants que vénen de fora, ja que, si aquest s’allarga molt, voldran tornar a casa seva però no haver de seguir pagant per una habitació que no utilitzen. Javi Villalobos pensa això mateix, tot i que reconeix que, «si ens tanquen per poc temps, potser no surt a compte tornar a casa, caldria valorar-ho». El jove malagueny farà aquest curs 2020/21 el màster d’Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana a la URV i, amb un amic seu, busca pis a Tarragona. «Ens han recomanat la zona de l’Eixample, la plaça del mercat, la Part Alta o Sant Pere i Sant Pau, que està una mica més allunyat però a prop del centre de recerca de l’IPHES», explica Villalobos. La seva idea no és compartir pis amb molta gent, sinó trobar-ne un per ells dos i que no superi els 500 euros al mes.

El jove andalús i el seu company fa poc que busquen habitatge a la ciutat i encara no han trobat res, però assegura que «pel que he vist no són gaire cars els lloguers a Tarragona, a Barcelona deuen pujar molt més i a Màlaga també són més cars».

tracking