Diari Més

Política

Nadal qüestiona la doble funció de Ricomà com a alcalde i regidor

El portaveu de Junts assegura que «no hi ha cap rerefons polític» en les crítiques al màxim responsable de Cultura

Dídac Nadal (dreta) i Jordi Fortuny (esquerra).

Nadal qüestiona la doble funció de Ricomà com a alcalde i regidorGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les crítiques del portaveu de Junt per Tarragona a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, a l’equip de govern per la falta de representació en activitats com el recent concert de la Banda Unió Musical de Tarragona, o la falta d’acords amb les entitats del Seguici Popular, van ser replicades ahir dijous per l’alcalde en funcions, Jordi Fortuny. Nadal va qüestionar el fet que l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, també sigui el responsable de la cartera de Cultura, com va quedar palès en un article de Nadal titular «Es busca Conseller de Cultura per a la ciutat de Tarragona».

En declaracions a aquesta redacció, el portaveu de Junts va comentar que «estic a l’oposició i faig d’oposició. i quan una cosa no m’agrada, la dic», i va negar que darrere de les crítiques hi hagi qualsevol mena de maniobra política, segons va assegurar Nadal.

En els primers dies de l’actual mandat municipal fins i tot es va especular amb la possibilitat que Junts formés part del govern, fet que, finalment, no es va produir. No obstant això, el govern municipal d’ERC i ECP li va donar la presidència de l’empresa municipal Espimsa. Nadal va subratllar que, «primer, jo vaig fer alcalde Ricomà, no a l’inrevés».

Amb relació a les seves crítiques al responsable de Cultura, Nadal va dir que al darrer «no hi ha cap rerefons polític» i va insistir a dir que «no em veig entrant a formar part del govern de la ciutat, en tot cas ho veig lluny i, en l’actual context, cada dia és diferent». Nadal va remarcar que «fa dues setmanes que vaig a actes culturals, com el concert de la Banda Unió Musical de Tarragona, i no ho fa ni el regidor de Cultura ni cap membre del govern». A més, Nadal va lamentar que no està d’acord «ni en el fons ni en les formes del govern municipal i del regidor de Cultura». En els fons, «perquè no s’ha fet la rehabilitació de la casa de Puig i Valls, no s’ha obert l’Arxiu Jujol al Metropol ni s’ha fet el Pla de Biblioteques», va dir el portaveu de Junts. En les formes, «perquè s’ha de parlar amb unes entitats que diuen que el govern de la ciutat no els escolta», i «des de l’oposició ho hem de dir», va dir.

Per la seva banda, l’alcalde accidental, Jordi Fortuny, va manifestar que «Tarragona té el millor regidor de Cultura que podria tenir, que és l’alcalde. Precisament, perquè ens prenem molt seriosament la cultura és el màxim responsable polític municipal qui ocupa aquesta cartera». Fortuny va afegir que «Nadal hauria de recordar els diners i esforços que ha posat la conselleria de Cultura, dirigida per l’alcalde, en el Festival Internacional de Teatre de Tarragona, ja que el cita en l’article. A més a més, el Camp de Mart s’ha pogut reobrir també gràcies a l’alcalde i regidor de Cultura i una de les proves és el concert que s’hi va celebrar». Fortuny va afegir «m’agradaria saber com és que de cop i volta li preocupa tant la cultura al portaveu d’un partit que va governar durant 20 anys i ben poca cosa va fer per la cultura».

tracking