Diari Més

Tradicions

Les festes de Sant Roc es redueixen a dos actes l'any del 176è aniversari

La crisi sanitària provocada per la covid-19 obliga a suspendre la Passió de Sant Fructuós

El tradicional canó de Sant Roc no estarà actiu aquest any.

Les festes de Sant Roc es redueixen a dos actes l'any del 176è aniversariGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes populars i les activitats de les entitats de Tarragona, fins i tot les més antigues, han hagut de revisar en profunditat els programes d’activitats o suspendre-les de manera definitiva. Aquest és el cas de les Festes de Sant Roc, que s’havien de celebrar la pròxima setmana, o la representació de la Passió de Sant Fructuós que en els últims anys ha tingut lloc a l’Amfiteatre.

Josep Ferré, president de l’Associació Cultural Sant Roc, va manifestar ahir dijous a aquesta redacció que les també conegudes com a festes de Cós del Bou, que aquest 2020 han arribat als 176 anys, han hagut de ser reduïdes a la seva més ínfima versió. Ferré va indicar que «farem un petit detall, com parar la imatge de Sant Roc a la capella, i l’ofici que se celebrarà el 16 d’agost, a les 11 hores, a l’església de Sant Francesc». Tot i la reducció del programa a la mínima expressió, el president de l’entitat va comentar que «encara no sabem si ho podrem fer, perquè vam demanar permís a l’Ajuntament però encara no ens ha dit res».

Les Festes de Sant Roc són les més antigues de les que se celebren en una zona concreta de la ciutat de Tarragona. Sí que és segur que aquest any el canó estarà inactiu, els gegants no sortiran al carrer i no hi haurà revetlles al carrer. Ferré va dir que «intentarem fer més grosses les festes del 2021». El president de l’associació va afegir que no poder dur a terme el programa festiu a causa de la pandèmia de la covid-19 «és, anímicament, un cop dur, perquè feia tot un any que preparàvem les festes, però manen les actuals circumstàncies».

Sense passió

La representació de la Passió de Sant Fructuós no es podia fer a l’Amfiteatre, actualment tancat al públic, però tampoc per la pandèmia. La presidenta de l’Associació Cultural Sant Fructuós, Imma Teixell, va explicar ahir a aquesta redacció que des del passat febrer, abans del decret d’alarma, «no sabíem si es podria fer la representació» i l’entitat cercava espais alternatius. Finalment, «hem decidit no fer-la», entre altres motius, «perquè hi participen moltes persones entre actor, actrius i tècnics». La pandèmia també va decidir a no buscar un escenari alternatiu a l’Amfiteatre. L’associació estudia fer alguna acció abans que acabi l’any per refer-se, com podria ser la reedició de llibres.

tracking