Diari Més

Salut

L'Hospital Joan XXIII construirà dos nous quiròfans a finals d'any

La vuitena planta està sent sotmesa a un procés d’adaptació com a unitat d’hospitalització polivalent i també es farà la nova secció d’hemodiàlisi

Obres al bloc quirúrgic de l'hospital Joan XXIII de Tarragona vistes des de l'exterior del centre.

El Joan XXIII tindrà dos nous quiròfans i una unitat d'hospitalització polivalent a la vuitena plantaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Joan XXIII està d’obres, amb l’objectiu d’introduir millores en les instal·lacions. L’adaptació de la vuitena planta com a unitat d’hospitalització polivalent forma part de les actuacions que s’estan duent a terme, mentre que altres estan programades d’aquí a uns mesos, com és el cas de l’adequació del bloc quirúrgic amb l’ampliació de 2 quiròfans. Aquesta darrera intervenció s’iniciarà abans que acabi aquest any. Part de les obres estan vinculades a la necessitat d’ampliar instal·lacions per oferir un millor servei a causa de la pandèmia de la covid-19.

Les obres contractades per l’Institut Català de la Salut (ICS) afecten diferents departaments del centre hospitalari tarragoní, com la construcció de la nova hemodiàlisi, que ha permès adequar la unitat coronària a la cinquena planta B, i incorporar vuit boxs per reforçar l’atenció als usuaris. Els treballs d’adequació i reforma d’aquesta planta s’enllestiran a l’octubre. El pressupost d’aquesta intervenció ascendeix a poc més de 700.000 euros.

Per altra banda, a finals d’aquest any 2020 es faran les obres d’adequació al bloc quirúrgic, amb un import de 774.000 euros, que el dotaran de dues noves sales d’operacions amb l’objectiu de guanyar capacitat d’intervencions. Amb aquesta ampliació, el nombre d’intervencions podran créixer de manera considerable.

Per altra banca, l’ICS ha informat que, formant part d’aquest conjunt d’obres de millora de les instal·lacions, també s’estan creant plantes d’hospitalització polivalents amb capacitat per atendre pacients amb patologies diverses, com és el cas de la vuitena planta.

Renovació de tres ascensors

Les obres actualment en marxa afecten també a la renovació de tres ascensors que milloraran el flux vertical de pacients, usuaris i professionals, amb la possibilitat de crear diferents circuits compatibles. L’objectiu és poder redistribuir els usuaris i el personal de l’hospital en funció de situacions puntuals, com és el cas de la covid-19. A conseqüència de la pandèmia, l’hospital va dissenyar diferents circuits amb la finalitat d’impedir la coincidència entre persones infectades de coronavirus i altres amb malalties diverses. La renovació dels ascensors té un pressupost de 365.000 euros.

L’ICS ha informat, per altra banda, que ja s’ha procedit a la instal·lació de la nova màquina de producció de fred, de 700 kW, a la coberta de l’edifici C, per reforçar la demanda de fred del complex sanitari que requereixen les diferents àrees i que serà compatible amb el nou projecte de l’hospital, la redacció del qual ha d’estar finalitzada abans que acabi el 2020.

L’ICS ha anunciat que en el decurs de les pròximes setmanes s’enllestiran les obres de la segona sala de ressonància magnètica, que millorarà considerablement la resposta a la demanda d’aquest servei. Cal apuntar també que la construcció de la nova hemodiàlisi ha permès l’adequació de la Unitat Coronaria a la cinquena planta B, i incorporar 8 boxs per reforçar l’atenció als usuaris. Està previst que aquesta adequació finalitzi el pròxim mes d’octubre.

tracking