Diari Més

Personal

El govern de Tarragona inicia el procés per fer la valoració dels llocs de treball municipals

Un servei extern analitzarà les tasques que realitza la plantilla i definirà criteris objectius per marcar les retribucions de cada complement salarial

L'Ajuntament té una plantilla de vora 1.500 persones.

El govern de Tarragona inicia el procés per fer la valoració dels llocs de treball municipalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Tarragona ha posat la maquinària en marxa per fer la valoració dels llocs de treball i l’elaboració dels perfils competencials de la plantilla municipal, una vella reivindicació que no ha quallat en cap dels mandats anteriors i que pretén definir el sistema de retribució dels complements del personal «a partir de criteris objectius i equitatius». Dit d’una manera, la valoració definirà quins complements cobrarà cada treballador en funció de la responsabilitat que n’assumeixi, la càrrega de feina i d’altres criteris.

Segons el regidor de Serveis Econòmics, Serveis centrals i Personal, Jordi Fortuny, l’objectiu és obtenir un full de ruta per establir «objectivament» els complements de cada lloc de treball. L’Ajuntament de Tarragona externalitzarà el servei que per realitzar aquesta valoració dels llocs de treball. El contracte s’està licitant per 40.535 euros (IVA inclòs) i el contracte hauria d’estar adjudicat cap al mes d’octubre. A partir d’aquí, l’empresa que realitzi la valoració disposarà d’un termini de sis mesos per presentar-la.

«Es faran entrevistes, observació, grups, entre d’altres, per fer la valoració. Estarà orientada per la direcció de Recursos Humans. De fet, serà una de les primeres tasques que assumirà aquesta nova figura», afegeix Jordi Fortuny.

Segons el titular de la cartera de Personal, «aquesta és una reivindicació dels grups polítics des de fa temps: l’exigència de fer una valoració sempre ha estat sobre la taula». «Es tracta de marcar els criteris perquè, actualment, no hi ha un document que doni objectivitat a les retribucions. Fa un any es va intentar posar ordre, però ningú ha estat capaç de treure a licitació aquest servei. Es va intentar fer una valoració, però va quedar a mitges i no ha acabat de ser efectiva», afegeix Jordi Fortuny. La valoració dels llocs de treball tindrà una repercussió immediata en el que cobren els treballadors municipals a través dels complements. «A alguns els pots augmentar la nòmina i a un altres, disminuir-la», tot i que, com afirma Fortuny, les retribucions queden consolidades. «El que es pretén és que sigui un sistema just que, per feines semblants, amb la mateixa càrrega de treball o de competències no hi hagi un que cobri més que l’altre. Evitarà tensions i possibles acusacions d’arbitrarietat», puntualitza.

L’Ajuntament de Tarragona compta amb una plantilla de vora 1.500 persones. La valoració de llocs de treball exclou la plantilla de la Guàrdia Urbana i dels organismes i empreses municipals.

tracking