Diari Més

Successos

Deu habitatges afectats per l'explosió a IQOXE encara no han estat reparats

La presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, confia que la solució arribi aviat, després de mantenir una reunió amb l’empresa

Un dels habitatges que va resultar afectat per l'explosió.

Deu habitatges afectats per l'explosió a IQOXE encara no han estat reparatsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu dels habitatges de Bonavista que van resultar afectats per l’explosió mortal a IQOXE, ocorreguda el passat 14 de gener, encara estan pendent de ser reparades, tot i que poblablement l’acord amb l’assegurança de l’empresa química es produeixi en els pròxims dies. Loli Gutiérrez, presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, va manifestar ahir a aquesta redacció que «aquests deu casos estan per tancar, però el passat 31 de juliol vam entregar a l’empresa la documentació que faltava». Gutiérrez es va reunir a inicis del mes passat amb el directiu d’IQOXE Luis Morlanes i un advocat de l’empresa. La trobada va ser «satisfactòria», tot i que «vam recordar que sis mesos després de l’explosió encara no s’havien arranjat tots els immobles afectats, sobretot en les façanes», va dir. La reunió «va anar bé, va ser interessant i, en aquesta, vam parlar amb cordialitat, però també van dir que encara hi ha persones amb problemes psicològics i gent que té la maleta preparada», va comentar la presidenta de l’associació.

Gutiérrez va explicar que la gran majoria dels prop de 200 perjudicats per l’explosió del 14 de gener «ja tenen les cases arreglades, i ara ens falten els deu darrers».

Per altra banda, Gutiérrez va informar que «els veïns ens han demanat que traslladem a l’Ajuntament la necessitat de fer un vídeo d’un minut, on s’expliqui què ha de fer quan es produeixi una situació com la del 14 de gener». En aquest context, va afegir que «s’hauria de passar pels col·legis i les associacions de veïns, ja que hi ha gent que acaba de venir de fora i no sap com actuar en cas que es produeixi una explosió».

Gutiérrez va remarcar que en la reunió mantinguda amb l’empresa «vam insistir a demanar-li un document per escrit on garanteixi la seguretat». A més, la presidenta de l’entitat va afirmar que la trobada «va ser en positiu».

tracking